Souhrn zápasů O POHÁR STILMAT v Přerově

Souhrn zápasů O POHÁR STILMAT v Přerově
autor fotografie: Martin Voltr

Přerov – Úvodní hrací kolo O POHÁR STILMAT se konalo v Přerově. Na Hané se představilo šest týmů – domácí Night Birds, Uherský Brod, Boskovice, Roller Storm Praha, Nový Jičín a Černošice. Na každého čekaly dva zápasy.

Jako první vyjely na plochu Přerov a Uherský Brod. Góly začaly padat až ve druhé čtvrtině. Přerovanům zajistili vedení Jergl a Hanák. Především zakončení druhého jmenovaného stálo za to. Kanci však zůstávali ve hře, o což se střelou k tyči postaral Pavlůsek. To bylo ale zároveň naposledy, kdy domácí brankář Postava kapituloval. Dál už prosazovali jen jeho spoluhráči v poli. Na krásnou (a nakonec) vítěznou ránu Pavla Hanáka navázal především Jakub Navrátil, který nastřílel hattrick. Přerov celkově porazil Uherský Brod jasně 7:1.

Roller Storm Praha v okleštěné sestavě vyzval Boskovice. Ty sice brzy skórovaly, když se prosadil Müller. Celek z hlavního města ale ještě do první přestávky převrátil skóre ve svůj prospěch. O vyrovnání se ještě v téže minutě, co se radovaly Boskovice, postaral Jan Kvapil. Stejný hráč také stanovil jednobrankový rozdíl ve skóre. Ten pak Pražané postupně navyšovali. Jana Külzera v boskovické brance překonali Petráš a dvakrát Filip Novák. Boskovicím nebyly nic platné ani přesné zásahy Šmída se Šmahelem. Jan Kvapil zkompletoval hattrick a Roller Storm triumfoval 6:3.

Jako uragán vlétly do utkání s Uherským Brodem Černošice. Územní převaha jim však nebyla nic platná. Jako první se trefili Kanci, pod víko umístil puk Heča. Středočeši tak museli skóre otáčet. Nejprve v přesilovce zamířil mezi betony gólmana Halody Marek Loskot. Na něj navázali Václav Krudenc, Kluka, Robin Malý a Mrňa. V zápase nakonec padlo dohromady dvanáct branek. Přestřelku zvládli lépe Černošičtí, a sice v poměru 8:4.

Oslabený Roller Storm pak čelil Novému Jičínu. Jeho hráči byli pořádně při chuti a Pražany potupili deseti přesnými zásahy. Novojičínští využívali především brejkové situace, při kterých zakončovali do často odkryté brány. V zápase zvítězili 10:5.

Šlágr přerovského programu sliboval duel mezi domácími Night Birds a Černošicemi. První čtvrtina žádné góly nenabídla, ačkoliv obě mužstva si vytvořila několik slibných šancí. Zkraje druhého dějství si Černošičtí po dvou střelách na bližší tyč vypracovali dvoubrankové vedení. Těžili tak z větší efektivity v koncovce. Přerovu při jeho možnostech kotouč buď přeskakoval hokejku, nebo trefoval brankovou konstrukci, případně jeho hráče svými zákrok dokázal eliminovat brankář Brabec.

To ovšem platilo jen do začátku 22. minuty. To Školoud zavelel k obratu, když odčaroval kouzlo černošické svatyně. Brabec zanedlouho kapituloval proti Hanákovi a Navrátilovi, což byl pořád jen přerovský rozjezd. Po čtyřiceti minutách hry drželi Přerovští vedení 8:3. Černošice ho zásluhou trefy Loskota dokázaly pouze zkorigovat. Hanáci tak mohli slavit výhru 8:4.

Velký obrat byl k vidění také v posledním zápase na přerovské půdě. Boskovicím proti Novému Jičínu nestačilo ani vedení 4:1 a pak 5:3 a 6:4. Mužstvo z Moravskoslezského kraje svou vůlí strhlo zápas na vlastní stranu. Dařilo se zejména Ondřeji Sluštíkovi, jenž se blýskl čtyřmi góly. Nový Jičín nakonec v souboji bohatém na branky uspěl poměrem 9:6.