Češi rozhodli o vítězství s Kolumbií v první polovině a mají za sebou úspěšný vstup do šampionátu

Češi rozhodli o vítězství s Kolumbií v první polovině a mají za sebou úspěšný vstup do šampionátu
autor fotografie: World Skate

Ideální začátek turnaje. První body Češi vytěžili ze zápasu s Kolumbií, když zvítězili 4:0. Výhra se zrodila už v první polovině, ve které si vypracovali tříbrankové vedení, aby kontrolovali další průběh utkání a přidali další branku. Čechům pomohly také přesilové hry, ze kterých se jim dvakrát povedlo prosadit.

Češi vstoupili do utkání velmi aktivně a už v 5. minutě se poprvé radovali, když Patrik Šebek zavezl kotouč po pravé straně a neservíroval jej na hůl Marka Loskota, jenž otevřel gólový účet české reprezentace na turnaji. Záhy přišly i další šance, jenže Martin Fiala mířil vedle a kolumbijský brankář Penuela měl štěstí, když Jakub Novák trefil tyč.

Skvělou práci na útočné polovině převedla dvojice Fiala a Bernad. Nejprve se Martin Fiala uvolnil od bránícího soupeře, aby parádně našel hůl volného Jakuba Bernada, jenž snadno zvýšil na 2:0. Ve 14. minutě se dvojice mohla radovat znovu. Přesilovkovou kombinaci zakončoval Martin Fiala, jemuž vrátil předchozí nahrávku Jakub Bernad a bylo to 3:0.

V závěru první poloviny Češi dostali druhou možnost přesilové hry, ale Kolumbii pomohla siréna, jenž přerušila souvislý tlak českého týmu. Třináct vteřin po začátku druhé části ale Penuela znovu inkasoval. Marek Loskot nacvičenou kombinací našel Petra Školouda, který střelou z pravé strany procpal kotouč pod brankářem Kolumbie – 4:0.

Na rozdíl pěti branek mohl zvyšovat Jakub Bernad, jenže Penuela chytil druhý dech a taky měl porci štěstí, když mu pomohla tyč. Dobrou práci kolumbijský brankář převedl také ve dvou přesilových hrách Čechů a popáté neinkasoval. Po zbytek utkání Češi nadále dominovali, ale gólový účet nerozšířili. Brankář Brabec si po snadné práci připsal první čisté konto na turnaji.

Hodnocení trenéra Martin Mecery: "Velice důležitý a vítězný vstup do tohoto specifického a post-covidového mistrovství. Kluci se dobře popasovali s rolí favorita a především v první polovině utkání soupeře přehráli. Ve druhé polovině jsme trochu polevili v koncentraci a zbytek utkání se rozdrobil ve více osobních soubojích. Velkým pozitivem je efektivita v přesilových hrách. Věřím, že budeme zápas od zápasu sehranější a vydržíme hrát inline hokej."


14.09.2021 17:15| 1.kolo
Česká republika
Česká republika
Kolumbie
4:0
Kolumbie
Přesilové hry: 4:0 | PPG: 2:0 | SHG: 0:0

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
04:09Česká republika-1:0Marek LoskotPatrik Šebek
09:15Česká republika-2:0Jakub BernadMartin Fiala
13:45Česká republikaPPG3:0Martin FialaJakub Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:13Česká republikaPPG4:0Petr ŠkoloudMarek Loskot

Fotogalerie

Zobrazit fotografie