Zase zlatí! Češi ve finále rozstříleli Kanadu a opět jsou na světovém trůnu

Zase zlatí! Češi ve finále rozstříleli Kanadu a opět jsou na světovém trůnu
autor fotografie: World Skate

Český tým ve finále dokončil jízdu za zlatem. V boji o nejcennější kov se Čechům postavila Kanada, která ale nedokázala dlouho vzdorovat. Po dvaceti minutách vedli Češi 2:0, ale soupeři už se nepovedlo vrátit do zápasu a po vysokém výsledku 7:0 nakonec Kanaďanům patří stříbro. Češi bez porážky ovládli mistrovství světa 2021!

První minuty finále byly opatrné. Šanci měla sice ve 2. minutě Kanada, kdy Glover chtěl využít českého zaváhání v obraně, jenže Brabec byl připraven i na následnou dorážku. Hru oživila až první česká branka, která přišla v 10. minutě. Marek Loskot si vyměnil pozici s Patrikem Šebkem, který z voleje otevřel skóre.

Ještě v první polovině se Česku povedlo zvýšit na 2:0. Obranou Kanady prošel Jakub Bernad a v 15. minutě pověsil kotouč pod břevno, aby přidal ještě více sebevědomí Čechům. V posledních vteřinách ještě Kanaďané usilovali o snížení, jenže Brabec proti tvrdé střele bezpečně zasáhl.

Jak to Češi umí, tak i tentokrát to na úvod dvacetiminutovky zaskočili soupeře. Marek Loskot obešel Hendersona, položil si brankáře Teeda a bekhendem zvýšil už na 3:0. Kanada se nevzdávala, jenže Woods trefil jen tyč a vyloučení jí krátily čas.

Jedno z nich Češi potrestali. Přes osu poslal Jakub Bernad kotouč na hokejku Marka Loskota, který jej ihned napálil na branku a Teed se nestihl přemístit. O osmatřicet vteřin později Češi vyšachovali obranu soupeře a když Jakub Cik našel volného Jakuba Bernada, jenž změnil stav už na 5:0.

Teeda v brance vystřídal Hartwell, ale ani to nepomohlo. Do rychlého úniku se vydal Patrik Šebek a střelou pod vyrážečku přivítal Hartwella. Ten puk z branky musel lovit ještě jednou. Osamocen za obranou zůstal Lukáš Novák, jehož našel Jakub Novák a skóre se zastavilo na výsledku 7:0!


19.09.2021 17:00| Finále
Česká republika
Česká republika
Kanada
7:0
Kanada
Přesilové hry: 2:0 | PPG: 1:0 | SHG: 0:0

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
09:05Česká republika-1:0Patrik ŠebekMarek Loskot
14:17Česká republika-2:0Jakub BernadLukáš Cik
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
20:51Česká republika-3:0Marek Loskot
33:02Česká republikaPPG4:0Marek LoskotJakub Bernad
33:40Česká republika-5:0Jakub BernadLukáš Cik
37:05Česká republika-6:0Patrik ŠebekMartin Fiala
38:56Česká republika-7:0Lukáš NovákJakub Novák