Ženská reprezentace nestačila na Francii ani podruhé, prohrála vysoko 1:6

Ženská reprezentace nestačila na Francii ani podruhé, prohrála vysoko 1:6

Odveta s Francií začala pro Českou republiku výborně. Skóre otevřela Michaela Jančová a vypadalo to, že porážku ze skupiny můžeme Francouzkám vrátit. Jenomže domácí hráčky ještě do poločasové sirény otočily na 2:1 a v druhém poločase přidaly další branky. Češky nenavázaly na skvělé výkony a podlehly vysoko 1:6, v neděli tak nastoupí ve 12:40 do zápasu o sedmou příčku s Itálií.

V prvním poločase jsme byli svědky tří branek. Tu první vstřelila po přesilovce Michaela Jančová poté, co se nejrychleji zorientovala v brankovišti. Češky tak přetavily svůj úvodní tlak. Jenže pak zaúřadovala francouzská desítka – Drici-Corbeilová. Nejdříve našla krásným pasem u tyčky volnou Esther Blancovou a Francie využila přesilovku. O dvě minuty později vybojovala puk za českou brankou a Aurore Gauthierová otočila střelou k tyči utkání.

Na tahu byly po time-outu Milana Žurka Češky a vytvořily si řadu dobrých šancí, blízko brance byla teč Lucie Novákové. Tlak národního týmu vrcholil přesilovkou. Přestože tvrdě pálila Kateřina Mrázová a na brankovišti operovala kapitánka Věra Pančáková, gól české holky nedaly.

Druhý poločas pokračoval přesilovou hrou české reprezentace, ale branky se příznivci národního týmu nedočkali. Na druhé straně z ojedinělé šance navýšila vedení Francie svou druhou brankou v zápase Esther Blancová. Kvalitní výkon předváděla v brance domácí reprezentace Marion Mosseauxová, která zlikvidovala hned několik pokusů Kateřiny Mrázové.

Deset minut před závěrečnou sirénou dala čtvrtou branku Francie po úniku krásným usměrněním dráhy puku Marina Fagoaga-Jalinierová. Netrvalo to ani minutu a hvězda domácího výběru Marina Drici-Corbeilová v přesilovce popáté rozjásala domácí publikum. V čase 34:16 dovršila Esther Blancová v další přesilovce hattrick. Po dalším oddechovém čase se ještě parta kolem Věry Pančákové pustila do útočení, ale upravit skóre už nedokázala. Výsledek 1:6 je příliš krutý, nic ale nemění na faktu, že Češky neodehrály dobrý zápas a budou bojovat o sedmé místo.

Česká republika – Francie 1:6 (1:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 5. Jančová (Nováková) – 9. Blancová (Drici-Corbeilová), 14. Gauthierová (Drici-Corbeilová), 23. Jupillatová (Ravixová), 30. Fagoaga-Jalinierová (Ravixová), 32. Drici-Corbeilová, 35. Blancová (Gauthierová).

Česká republika: Plucnarová – Flachsová, Jančová, Mrázová, Nováková – Pipková, Szelongová, Vonková, Vopravilová – Knotková, Pančáková, Světinská, Vojtěchová.

Hodnocení trenéra Milana Žurka

„V první řadě bych se chtěl omluvit fanouškům za předvedenou hru, protože to, co jsme předvedli, byl zatím náš nejhorší výkon. Nebruslili jsme, nehráli jsme, řekli jsme si, že budeme udržovat nějaký čtverec. Ale bohužel jsme měli blok, totální výpadek. Doufám, že proti Itálii už se to nebude opakovat.“