Polička ovládla finálový turnaj první ligy

Polička ovládla finálový turnaj první ligy

Polička podruhé v historii usedla na prvoligový trůn, když si ve finále poradila proti domácím Blackfin Chrudim v poměru 6:2.

Finálového turnaje první ligy se účastnili vítězové jendotlivých divizí a nejlepší tým z druhých míst. Tím byla Polička, která se do turnaje dostala až díky záváhání rezervy Stormu v posledních sekundách posledního zápasu základní části. 

Do prvního semifinále vstoupili lépe hráči rezervy Přerova, kteří si v prvním poločase dokázali vytvořit dvoubrankový náskok. V tom druhém se jim už ale příliš nedařilo, naopak Polička zlepšila hru, zklidnila se v koncovce a třemi góly dokázala zápas otočit. Přerov se v závěru sice snažil o vyrovnání, ale to se mu nepovedlo, Polička náskok úhajila a postoupila po třech letech do prvoligového finále. 

Druhé semifinále začalo v poklidném tempu a bylo dlouho vyrovnané. V prvním poločasu daly oba týmy po dvou gólech a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu 2:2. Rozhodnutí přišlo v tom druhém, kde více štěstí měli domácí hráči Chrudimi a ti třemi góly dokráčeli k pohodlnému vítězství 5:3.

Zápas dvou poražených v souboji o třetí místo byl bohatý na góly. Oba týmy se v něm přetahovaly o vedení a k vidění tak bylo dost pěkných šancí, což se jistě líbilo i hrstce diváků v Chrudimi. Nakonec měli více štěstí hokejisté Hořovic, kteří ubojovali těsné vítězství 6:5. Přerovští hráči tak nenapodobili sobotní úspěch extraligových kolegů a v první lize skončili bez medaile.

Souboj o zlato byl v úvodu hodně vyrovnaný a taky emotivní. Rozhodující moment přišel v polovině prvního poločasu, ve kterém po jedné diskutabilní situaci před brankovou čárou přišel vyšší trest ve hře pro Michaela Špačka. Polička toho dokázala využít a třemi rychlými góly rozhodla o svém vítězství. Vytvořila si komfortní náskok, na který chrudimský tým nenašel odpověď. Závěrečný účet po čtyřiceti minutách skončil skórem 6:2 pro Poličku, která tak brala druhé prvoligové zlato.