Zlaté EURO 2022! Šestnáctka i osmnáctka uspěla ve finále se Španělskem

Zlaté EURO 2022! Šestnáctka i osmnáctka uspěla ve finále se Španělskem

Česká šestnáctka načala Španělsko, které zdolala výsledkem 2:0. A právě tohoto soupeře poté porazila i reprezentace do osmnácti let. České mládežnické reprezentace suverénně ovládly evropský šampionát, když si odváží ze španělského Valladolidu zlaté medaile v obou kategoriích. Navíc Robin Šejba a André Lequin byli vyhlášení jako nejlepší brankáři ME.

U16 FINÁLE | Španělsko – Česko 0:2 (0:1)

Branky a nahrávky: 19. Řivnáč (Nesrsta), 26. Malínek.

Španělsko: Gonzalez – Barquero, Budia, Alvarez, Pascual, Veses, Markiegi, Perez, Albizu, Arrabal, Gonzalez, Fernandez Perez, Fernandez de los Rios.

Česko: Šejba – Malínek, Řivnáč, Jindrák, Tittl, Mozr, Nesrsta, Koudela, Dufek, Pekař, Ruml, Lorenz, Uřičář.

Trenér Jiří Suhrada: „Kluci dodržovali taktiku a hráli obětavě. Hráli spolu a bojovali. Oproti prvnímu zápasu se Španělskem byli tentokrát také častěji na puku."

U18 FINÁLE | Španělsko – Česko 0:1 (0:0)

Branky a nahrávky: 27. Holba (Janek).

Španělsko: Traver Ferragut – Garcia Olivenza, Zapatero, Galvan Torres, De La Cruz Zotes, Cantabrana, Martinez Soler, Fernandez Arrondo, Jimenez Dominguez, Medina Holgado, Diez Fernandez, Escala Mendez, Gallardo Mariner.

Česko: Lequin – Žaba, Dunda, Komínek, Novotný, Zapletal, Hanák, Šťastný, Holba, Janek, Žmola, Novák, Hamrla.

Trenér Jiří Suhrada: „To, co jsem říkal u šestnáctky, platí i tady. Kluci výborně dodrželi taktiku, hráli obětavě, bojovali, bylo tam srdíčko a uhráli to jako tým. V obou kategoriích navíc byli vynikající gólmani. Je to obrovský úspěch. Bylo to obrovsky vyrovnané. Soupeři byli velice kvalitní. Proto si toho opravdu moc ceníme."