Devils drží neporazitelnost, Uherskému Brodu tentokrát nasázeli třináct branek

Devils drží neporazitelnost, Uherskému Brodu tentokrát nasázeli třináct branek

Kanci na svém stadionu naposledy inkasovali od Ďáblů sedmnáct branek, takže proti tomuto soupeři měli co napravovat. S favoritem ze Zlína opravdu dlouho drželi krok,i když opět to byla velká přestřelka. Porážce však nezabránil ani pětigólový Martin Červenka, protože žlutomodří nastříleli třináct branek a připsali si další tři body do tabulky.

Hned od prvních minut bylo znát, že fanoušci budou svědky dalšího gólově bohatého střetnutí. Hned ve druhé minutě totiž otevřel skóre Martin Červenka, který tak Kance poslal do překvapivého vedení. To však nemělo dlouhého trvání, ze Devils rychle odpověděli Richard Hrazdira a Tomáš Pavlůsek. Po kratší odmlce přidal další zásah Jiří Karafiát.

Pro hosty ale nebylo nic ztraceno, protože Martin Červenka hrál očividně ve velké pohodě. Ještě před desátou minutou utkání stihl snížit svým druhým zásahem v utkání, vzápětí vyrovnání dokonal David Rauš. Ani nyní však vyrovnaný stav nezajistil poklidný vývoj zápas.

Hned vzápětí totiž z přečíslení trestal Dominik Luža, který dokonale využil pobídku od Lukáše Chludila. Síť se ale pořád nepřestávala vlnit, protože hned o chvíli později opět skóroval Martin Červenka, jenž hned ve 14. minutě stihl zkompletovat hattrick. Ani potom se ale Kancům vůbec nedařilo směrem dozadu. To potvrdili dvěma rychlými trefami Filip Šindelek a Lukáš Chludil, což znamenalo, že o přestávce budou vézt zlínští hokejisté.

Ani krátké oddechnutí však oba týmy neodradilo od střílení branek. Hned po začátku druhé dvacetiminutovky se poprvé v duelu prosadil Denis Trenčan, díky němu to zase bylo jen o jednu branku. Hra se následně přece jen trochu uklidnila, jelikož Devils nevyužili dvě velké příležitosti, které skvěle zastavil Antonín Nowak.

Právě brankář Uherského Brodu měl výrazný podíl na tom, že bylo opět vyrovnáno. Zlínská defenziva totiž začala kupit velké množství chyb a jako první to z úniku potrestal David Pavlůsek. A i když vzápětí vrátil Zlínu vedení Filip Šindelek, další díru v obraně domácích našel jen o několik chvil později Martin Červenka.

Už to vypadalo, že vyrovnaná přestřelka nikdy neskončí, ale Devils na přelomu třetí a čtvrté desetiminutovky přece jen odskočili, což jim ve výsledku zajistilo vítězství. Nejprve se střelou z dálky prosadil Michal Brida, následně na něj navázal Jiří Karafiát a z dalšího brejku se prosadil i Richard Hrazdira. Po jeho brance domácí vedli v poměru 10:7 a vypadalo to, že už si vedení podrží až do konce.

To se skutečně stalo, ale skóre se ještě pořádně měnilo. Kancům totiž ještě vykřesal naději svým pátým gólem Martin Červenka, ale to ve finále bylo všechno, co v závěru zápasu Uherský Brod dokázal. O rychlou odpověď se totiž postaral Dominik Luža, který tak svým spoluhráčům dal klíčovou jistotu.

Hosté samozřejmě bojovali až do posledních vteřin, dokonce odvolali brankáře, aby měli výhodu jednoho bruslaře. Příliš to ale nepomohlo, do prázdné klece se totiž prosadil Tomáš Pavlůsek. Pak už se duel definitivně dohrával, i když v poslední minutě ještě zkompletoval hattrick Dominik Luža. Nakonec Devils zvítězili nad Uherským Brodem 13:8, přičemž pět bodů zaznamenali Lukáš Chludil, Jiří Karafiát, Tomáš Pavlůsek a Filip Šindelek. Za hosty zářil Martin Červenka, který si připsal pět branek a jednu asistenci.



03.06.2023 11:00| 5.kolo| Zlín| 48 diváků
IHC Devils Zlín
IHC Devils Zlín
IHC KANCI Uherský Brod
13:8
IHC KANCI Uherský Brod
Přesilové hry: -:- | PPG: 1:1 | SHG: 0:0
Rozhodčí: Pavel Obadal, Petr Blaha

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
01:34IHC KANCI Uherský Brod -0:1Martin ČervenkaRauš David
02:47IHC Devils Zlín-1:1Richard HrazdiraTomáš Pavlůsek
05:28IHC Devils ZlínPPG2:1Tomáš PavlůsekFilip Šindelek, Richard Hrazdira
08:02IHC Devils Zlín-3:1Jiří KarafiátLukáš Chludil
08:53IHC KANCI Uherský Brod PPG3:2Martin ČervenkaDenis Trenčan
11:34IHC KANCI Uherský Brod -3:3Rauš DavidDenis Trenčan
12:45IHC Devils Zlín-4:3Dominik LužaLukáš Chludil
13:14IHC KANCI Uherský Brod -4:4Martin ČervenkaRauš David
15:41IHC Devils Zlín-5:4Filip ŠindelekTomáš Pavlůsek
16:39IHC Devils Zlín-6:4Lukáš ChludilDominik Luža, Jiří Karafiát
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
21:35IHC KANCI Uherský Brod -6:5Denis TrenčanMartin Červenka, Vlastimil Oharek
27:23IHC KANCI Uherský Brod -6:6David PavlůsekVlastimil Oharek, Rauš David
27:45IHC Devils Zlín-7:6Filip ŠindelekAdam Bachánek
28:51IHC KANCI Uherský Brod -7:7Martin ČervenkaRauš David
29:03IHC Devils Zlín-8:7Michal BridaLukáš Chludil
29:35IHC Devils Zlín-9:7Jiří KarafiátLukáš Chludil, Michal Brida
31:11IHC Devils Zlín-10:7Richard HrazdiraTomáš Pavlůsek, Filip Šindelek
33:11IHC KANCI Uherský Brod -10:8Martin ČervenkaDenis Trenčan
34:51IHC Devils Zlín-11:8Dominik LužaJiří Karafiát
38:28IHC Devils Zlín-12:8Tomáš PavlůsekFilip Šindelek, Richard Hrazdira
39:17IHC Devils Zlín-13:8Dominik LužaJiří Karafiát