Drtivá výhra nad Indií? Určitě máme co zlepšovat, ví kapitánka Mrázová

Drtivá výhra nad Indií? Určitě máme co zlepšovat, ví kapitánka Mrázová

Na úvod mistrovství světa si ženská reprezentace nemohla představit slabšího soupeře. Indkám nasázela devatenáct branek, šest z nich obstarala Kateřina Mrázová a z českého týmu brzy spadla nervozita. Ve hře však bylo ještě hodně nedorazů, na kterých budou hokejistky pracovat do těžších zápasů. Co říkají na úvod turnaje kapitánka Mrázová s Natálií Mlýnkovou, jež naopak patří mezi mladou nastupující generaci?

Hodnocení trenérky Věry Pančákové

„Indie pro nás není vůbec žádným soupeřem. Potřebovaly jsme si vyzkoušet plochu. První polovina se mi vůbec nelíbila, hráčky to chtěly hrát na sebe a každá si chtěla dát gól. Trochu plašily, hlavně mladé hráčky byly nedisciplinované. Ale druhá polovina už vypadala inlajnově. Na konci hrály holky kombinačně, vytvářely si akce s tím, že nestřílely, abychom soupeře neponižovali. Podržely puk, dávaly si rychlé nahrávky a začala nám fungovat komunikace.

S lepšími soupeři se určitě bude zlepšovat i naše výkonnost. Těším se a doufám, že Mexiko bude silnější, bude nám to víc vyhovovat a líp se připravíme na zápas se Španělkami, který už bude o něčem jiném. Mexiko hraje lítavý hokej, umí podržet puk a vystřelit, chodí do rychlých protiútoků. Aspoň na posledním mistrovství, kde jsme je zažily, to tak vypadalo. Ale většinou odejdou fyzicky, hrají to na jeden a půl lajny. Musíme zachovat klid, hrát naši hru, vytvářet si šance a zlepšit koncovku.“