Skvěle! Junioři zvýšili obrátky a Švýcarům nasázeli deset branek

Skvěle! Junioři zvýšili obrátky a Švýcarům nasázeli deset branek

Po bodové ztrátě z utkání s Itálií tentokrát reprezentace juniorů nezaváhala. Proti Švýcarům již od prvních minut jednoznačně dominovali a svému soupeři nepovolili téměř nic, což dokazuje i desetibrankový příděl. Hattrickem se na vítězství podílel Jiří Drobný a stoprocentní výkon v brankovišti podal Ondřej Haloda. Na vynikající výkon by měli čeští reprezentanti navázat i proti silnému výběru USA.

Na rozdíl od úvodního utkání se čeští reprezentanti pustili do svého soupeře již od prvních minut. Po střele Zahradníčka ještě Kazlepka Annena nepřekonal, ale druhá šance už skončila ve švýcarské síti. Jiří Drobný dokázal prostřelit soupeřova brankáře z úhlu. Následně po zaváhání obrany mohl srovnat osamocený Haldenstein, ale Haloda si se zakončením i dorážkou poradil.

Klid na české hokejky poté dodala branka Lukáše Valáška, který byl aktivní před brankou a dorážkou Vyoralovy střely zvýšil na 2:0. Ještě lépe to vypadalo v jedenácté minutě, kdy se podruhé trefil Drobný, jenž za pomoci teče jednoho ze Švýcarů prostřelil Annena. Češi pokračovali v sebevědomém výkonu. Švýcarský brankář neviděl ránu Jana Vyorala a po čtvrté inkasované brance zamířil na střídačku.

V úvodu druhé poloviny dostali Švýcaři příležitost čtyřminutové přesilovky, kde si ovšem nedokázali vytvořit vážnější šanci, a tak se popáté prosadili Češi, kteří rozjeli brankostroj. Daniel Voženílek dostal prostor na pravém kruhu a svižnou střelou zápěstím nedal Blöchingerovi šanci. Nicolas Bureš vzápětí skóroval po individuální akci a důrazem na brankovišti se prosadil i František Kazlepka.

Švýcaři si ani ve druhém poločase s českou hrou nevěděli vůbec rady a obrana na rychlé a přesné výpady nedokázala reagovat. Filip Hronek trefil místečko mezi betony. Jan Vyoral se prokličkoval až do švýcarské brány a pod padajícím brankářem procpal kotouč. Desátý gól do soupeřovy sítě trefil Jiří Drobný, který zkompletoval hattrick po krásné kombinaci do prázdné branky. Ondřej Haloda si navíc nenechal vzít čisté konto, když u tyče vychytal Van den Berga, a tak Češi přejeli Švýcary desetibrankovým rozdílem!

Švýcarsko – Česká republika 0:10 (0:4, 0:6)

Branky a nahrávky: 4. Drobný (Hronek), 8. Valášek (Vyoral), 11. Drobný (Hronek), 15. Vyoral (Kobylík), 27. Voženílek, 28. Bureš, 33. Kazlepka (Voženílek), 33. Hronek, 34. Vyoral, 36. Drobný (Vráblík, Hronek).

Česká republika: Haloda – Kobylík, Vyoral, Pavlůsek, Valášek – Voženílek, Zahradníček, Christov, Kazlepka – Bureš, Hronek, Drobný, Vráblík.