Junioři prošli přes Mexiko v exhibičním tempu. V semifinále repete s USA

Junioři prošli přes Mexiko v exhibičním tempu. V semifinále repete s USA

Skupinové prvenství připravilo českým juniorům do čtvrtfinále snadnou pozici a svou roli proti Mexiku zvládli s grácií. Až na drobné chyby kontrolovali čtyřicet minut hru, vyhráli 6:0 a jdou bojovat o medaile. V semifinále je čekají hokejisté Spojených států, kterým ve skupině nasázeli sedmičku – ale o to víc bude soupeř motivovaný k odvetě!

První minuta byla prakticky jedinou chvílí, kdy Češi nechali svého soupeře na kotouči. Potom už spustili nepřetržitou převahu a ve čtvrté minutě otevřeli gólový účet utkání. Natan Vráblík vybojoval kotouč na váhajících soupeřích, dostal se před brankáře a pak i přesně zakončil. Po deseti minutách to bylo o dva góly, tentokrát přišla úspěšná kombinace po ose Jan Vyoral – Tomáš Pavlůsek.

Dalších deset minut ale hra stála, na české střídačce bylo potřeba opravit plexisklo. Junioři poté dál kontrolovali hru, nicméně do brankových příležitostí se příliš netlačili. Dvakrát sice chybovali, ale soupeř nedokázal své ojedinělé protiútoky ani zakončit a Ondřej Haloda nemusel za celou první polovinu zasahovat.

Obraz hry se nezměnil ani po přestávce, čeští hokejisté šetřili konto svého soupeře i vlastní síly na semifinále. Další radost trefil Vít Christov, jenž v novojičínské spolupráci bezprostředně před brankářem tečoval ránu Jana Zahradníčka. Chvíli poté si už svůj vytoužený první zákrok utkání připsal Haloda. Čtvrtou změnu skóre však zajistil na druhé straně plochy po Vráblíkově akci Jiří Drobný.

Pro postup mezi nejlepší čtveřici si Češi dokráčeli v exhibičním duchu. Na 5:0 upravil Richard Kobylík, který vybruslil s pukem z velkého úhlu a sám ho zvládl i dorazit. Závěrečnou šestou trefu národního týmu přidal po nahrávce Voženílka František Kazlepka. Argentinský cíl už je zase o jeden krůček blíž, ale Američané udělají všechno pro to, aby semifinále odehráli úplně jinak než jednostranný souboj v základní skupině. Zápas startuje v pátečních 15:45 místního času a 20:45 českého.

Česká republika – Mexiko 6:0 (2:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 4. Vráblík, 11. Pavlůsek (Vyoral), 27. Christov (Zahradníček), 32. Drobný (Vráblík), 34. Kobylík, 36. Kazlepka (Voženílek)

Česká republika: Haloda – Kobylík, Vyoral, Pavlůsek, Valášek – Zahradníček, Voženílek, Christov, Kazlepka – Hronek, Bureš, Vráblík, Drobný.