I ženy slaví postup do semifinále. Domácí Argentina jim nestačila

I ženy slaví postup do semifinále. Domácí Argentina jim nestačila

Ve čtvrtfinále mistrovství světa narazily Češky na domácí výběr Argentiny. Po vlažném úvodu se reprezentace žen dokázala vzchopit a v první polovině nastřílela čtyři branky, které zlomily odpor soupeřek. Druhou polovinu utkání sice Argentina kousala, ale ženská reprezentace si postup ujít nenechala, když zvítězila přesvědčivým výsledkem 6:2. V semifinále ji čeká Finsko!

Do čtvrtfinále nevstoupily Češky nejlépe a nebezpečnější byly hráčky domácí Argentiny, které dostávaly prostor po chybách v defenzívě. Jistotu však od prvních minut dodala České republice výborně chytající Šmardová, která měla hodně práce zejména v oslabení. Postupně ale Češky přidávaly. Kaltounková a Pipková ještě ztroskotaly na Contiové, ale v početní výhodě už skórovala Kateřina Mrázová, které nabila Studentová. Ihned mohla zvýšit Mlýnková, ale její sólo zastavila branková konstrukce.

Uklidnění v přesilové hře tak přidala kapitánka Mrázová, když znovu zamířila z pravého kruhu přesně. Potřetí se české hráčky radovaly, když Kristýna Kaltounková využila prostoru a zpoza branky překvapila argentinskou gólmanku. Argentinky si znovu zahrály přesilovou hru, ale v ní počtvrté udeřily Češky. Mrázová vysunula do úniku Simonu Studentovou, jež bekhendovým blafákem pohodlně zasunula kotouč do klece a uzavřela skvělou první polovinu v podání českých žen.

Druhou část načala Tereza Němcová, která tvrdým projektilem orazítkovala tyč. Z protiútoku ale skórovaly Argentinky. Abril Bendinelliová zblízka našla volný prostor a překonala Nenadálovou, která nastoupila do druhé části místo Šmardové. Při hře ve třech na obou stranách znovu padaly góly. Kateřina Mrázová přesnou střelou pod vyrážečku dokonala hattrick a na plochu létaly čepice českých juniorů. Ovšem na Nenadálovou ujela osamocená Florecia Abriatová a po efektivní kličce snížila na rozdíl tří branek. Blízko k brance byla poté aktivní Kaltounková, ale její počínání skončilo na tyči.

Do hry se mohly Argentinky vrátit ve dvojnásobné přesilovce, ale výhodu si zkomplikovaly vlastním faulem a při hře tři na tři české hráčky pošesté skórovaly. Martina Vonková poslala kotouč k bližší tyči, kde byla Contiová bezmocná. V závěru už domácí Argentina nedostala prostor k další korekci výsledku, a tak i reprezentace žen slaví postup do semifinále mistrovství světa. V něm se v pátek od 23:45 českého času střetne s Finskem.

Česká republika – Argentina 6:2 (4:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 14. Mrázová (Studentová), 15. Mrázová (Studentová), 17. Kaltounková, 19. Studentová (Mrázová), 28. Mrázová, 34. Vonková (Jančová) – 23. Bendinelliová (Villagraová), 28. Abratiová.

Česká republika: Šmardová (21. Nenadálová) – Jančová, Mrázová, Studentová, Mlýnková – Němcová, Zelenková, Vonková, Kaltounková – Vojtěchová, Erbenová, Řepková, Pipková.