Češi na závěr zdolali Německo 4:1 a v Tampere obsadili šesté místo

Češi na závěr zdolali Německo 4:1 a v Tampere obsadili šesté místo

Česká reprezentace v inline hokeji obsadila na mistrovství světa IIHF ve finském Tampere šesté místo. Rozhodlo o tom její vítězství 4:1 nad Německem. Národní tým měl i tentokrát velkou střeleckou převahu, ale za vyrovnaného stavu se k úspěšnému konci odrazil až v poslední čtvrtině, kdy vstřelil tři branky.

Článek je převzatý z webu www.hokej.cz.

Už úvodní část Češi střelecky opanovali poměrem 15:2, jenže přes staženou německou defenzívu se jim prosazovalo hodně ztěžka. První velkou gólovku měl až chvíli před přestávkou Petr Obdržálek, kterého před úplně prázdnou bránou vychytal lapačkou Jochen Vollmer. Němci se postupem času také osmělovali, v přečíslení dvou na jednoho musel český tým podržet brankář Haloda.

Zasloužená otevírací česká branka přišla ve 21. minutě, kdy německý obránce ztečoval dalekonosnou střelu Pavla Strýčka mimo dosah svého gólmana. Jinak ale Vollmer chytal fantasticky, dalším tygřím skokem zastavil šanci Michala Šima. A přestože Češi drželi taktovku hry, soupeři se podařilo v závěru třetí čtvrtiny vyrovnat. Před Halodou se srazila dvojice hráčů, což Maxi Schmidlemu hodně usnadnilo zakončení.

Z nečekaného vyrovnání se ale svěřenci trenérů Bessera a Brože včas oklepali. Gól v přesilovce jim rozhodčí kvůli těsnému postavení hráče v brankovišti ještě neuznali, ale poslední část už hokejistům vyšla na výbornou. Vítěznou branku zařídil po spolupráci s Demelem Martin Vozdecký, útočný tandem pak krásně vyřešili Kubica se zakončujícím Patrikem Šebkem a dvě minuty před koncem uzavřel skóre na 4:1 svou druhou brankou zápasu Pavel Strýček.

Ve druhém zápase o umístění vyhrály Spojené státy 5:2 nad Slovinskem. Utkání o pátou příčku se na turnaji už tradičně nehraje, díky lepšímu výsledku ze základní skupiny ji obsadili právě Američané a čeští inline hokejisté končí šestí. Němce a Slovince čeká v sobotu klíčový souboj o udržení v elitní skupině mistrovství světa.

Česká republika – Německo 4:1 (0:0, 1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 21. Strýček (Rubeš, Šimo), 39. Vozdecký (Demel), 42. Šebek (Kubica), 46. Strýček (Šimo) – 33. Schmidle (Duck). Rozhodčí: Dreger (USA), Scott (Austrálie). Střely na branku: 49:18 (15:2, 11:8, 12.6, 11:2). Vyloučení: 0:3. Bez využití. Diváci: 165.

Česká republika: Haloda – Strýček, Šebek, Šimo, Rubeš – Demel, Obdržálek, Vozdecký, Kubica – Zahradníček, Zbořil, Hrazdira, Kuťák. Trenéři: Jan Besser a Luděk Brož.
Německo: Vollmer – Duck, Sturm, Schmidle, Menge – Tolzer, Seifert, Horka Sekesi, Holzmann – Borrmann, Poetzel, Baier, Krzizok – Huba Sekesi, Deubler. Trenér: Georg Holzmann.