Český výběr U18 bronzový

Český výběr U18 bronzový

Výběr reprezentace U18 vybojoval v Italské Roaně na premiérovém ME této kategorie, bronzové medaile. V zápase o konečné třetí místo se postavili proti mladíkům ze Švýcarska, kteří nás v prvním utkání porazili 3:2. Tentokrát však mladíci dokázali Švýcarům porážku oplatit a po brankách Zdráhala a Šmída slaví zisk bronzových medailí po výhře 2:1, navíc rozšířili letošní úchvatnou medailovou sbírku. Gratulujeme !

Od úvodních minut bylo znát, že si naši mladíci z přechodu z bruslí na kolečka začínají věřit. Výbornou hrou dostávali svého soupeře pod tlak, který vyústil v úvodní branku. 

Zodpovědnou hrou v první polovině utkání nepouštěli soupeře do větších šancí a rychlými protiútoky ohrožovali švýcarskou klec. Do konce první půlky se nám povedlo odskočit do dvoubrankového vedení.

Do druhé poloviny mělo švýcarské družstvo nelehký úkol smazat dvoubrankové vedení našeho družstva. Po přestávce pozměnil soupeř taktiku a začal víc naši rozehrávku napadat a tím donutil naši obranu chybovat v rozehravce, která vedla ke snížení na 1:2. V dramatickém závěru si naši mladíci výhru pohlídali a zaslouženě získali bronzové medaile.

ŠVÝCARSKO - ČESKÁ REPUBLIKA 1:2 (0:2)

Branky: 9:58 Zdráhal, 16:03 Šmíd - 34:58 Rohner.

Zápis o utkání

Titul mistra Evropy získali hráči Francie, kteří ve finále zdolali domácí Itálii 4:2.