Na úvod turnaje Češi remizovali se Slovinskem 3:3

Na úvod turnaje Češi remizovali se Slovinskem 3:3

Slovinsko je na mistrovství světa veteránů letos vůbec poprvé a nedalo se tak vůbec předvídat, jaká je jejich kvalita. Nakonec se ukázalo, že mají na to potrápit i favority a česká reprezentace může být ráda alespoň za bod.

Slovinsko - Česká republika 3:3
Branky: 1. Fajdiga, 3. Fajdiga, 11. Fortuna (Fajdiga) – 9. Veselý, 19. Balazs (Bláha), 23. Demel (Brož)

Zápas nezačal pro Čechy vůbec dobře. Hned po osmnácti vteřinách hry se do samostatného úniku dostal Aleš Fajdiga, který překonal Pavlíčka kličkou do bekhendu a otevřel tak skóre. Srovnat mohl brzy Kojecký, ale těsně před bránou minul. Slovinci následně zasadili českému výběru další ránu, když opět ujel Fajdiga a trefil se podruhé. Právě Fajdiga byl tím, kdo ze Slovincl nejvíce vyčníval a v průběhu zápasu měl několik dalších šancí, které mohl přetavit v další góly. Nepovedlo se mu to. Poněkud kontroverzní moment přišel na řadu v páté minutě, kdy měli velkou šanci Veselý a Voleský a dokonce dopravili puk do branky. Rozhodčí ale hru předčasně přerušil a branka tak nebyla uznána. Petr Veselý se však chvíli na to branky dočkal, když využil zaváhání slovinského obránce a korigoval stav na 1:2. Slovinci ale zbraně nesložili a brzy jim dvoubrankové vedení vrátil Klemen Fortuna, který využil pěkné přihrávky před bránu. Češi se ale ještě do přestávky dokázali dostat na dostřel, když pěknou kombinaci zakončil David Balázs a stanovil tak skóre po poločase na 2:3.

Do druhé půle vstoupili Češi aktivněji a začali svého soupeře přehrávat. Dobrou šanci měl Plášek, jehož rána ale jen o kousek minula vrchní roh branky. Vyrovnání přišlo ve třetí minutě druhé půle, když z dálky vystřelil Tomáš Demel a puk zapadl až za bezmocného Slaka. Brzy na to mohl Čechy poslat do vedení Pavel Würtherle, ale z dobré pozice pálil vysoko nad. Radovat se mohli také Slovinci, když všem ujel Fortuna, který ale v samostatné akci neuspěl. Stejný hráč pak mohl využít zaváhání české obrany, ale Pavlíček proti němu vytáhl neskutečnou haškovinu. Čechům zatrnulo ještě jednou, když Fajdiga nenápadnou střelou trefil tyčku. Pak už ale převzali otěže zápasu čeští reprezentanti a do konce zápasu byli lepším týmem. Dobrou šanci měl Schubert, který ale nemohl svůj únik zakončit vinou podražení od jednoho ze soupeřových hráčů. V následné přesilové hře zahrozil Brož, ale jen těsně minul branku. Podobně si vedl i Veselý a ukazatelem skóre nepohnula ani střela čtyři vteřiny před koncem opět z Brožovy hole.

Zápas vítěze nepřinesl a oba týmy si tak body rozdělí. Skupinu A vedou po prvních zápasech Němci, kteří dokázali porazit Velkou Británii 4:3. České borce dnes čeká ještě jedno utkání. V 17:30 nastoupí proti hráčům z Britských ostrovů.