Druhé utkání v základní skupině Češi zvládli výborně. Velkou Británii rozstříleli 11:2

Druhé utkání v základní skupině Češi zvládli výborně. Velkou Británii rozstříleli 11:2

Zatímco první utkání proti Slovinsku nabídlo vyrovnanou bitvu a štěstí se v něm mohlo přiklonit na jakoukoli stranu, zápas proti Velké Británii byl od počátku v režii českých inline hokejistů. Výsledek mluví za vše.

Česká republika – Velká Británie 11:2
Branky:
1. Kala (Schubert), 6. Langr (Demel), 8. Kala, 10. Kala (Brož), 19. Schubert, 21. Schubert (Plášek), 28. Voleský (Brož), 33. Schubert, 36. Veselý (Demel), 37. Plášek (Voleský), 39. Langr (Bláha) – 8. Maly, 16. Heir (Thirsk)

Na otevření skóre se nečekalo dlouho. Karel Plášek našel na levém křídle najíždějícího Romana Kalu, který bez problémů překonal britského gólmana Holdinga. Nedlouho poté navýšil skóre Tomáš Langr pohotovou střelou a brzy nato se prosadil samostatnou akcí opět Kala.  Velké Británie se ale povedlo snížit nenápadnou střelou Marcela Maleho. Zřejmě i samotného střelce překvapilo, že puk skončil v bráně. Poté opět odpověděli Češi a opět to byl Roman Kala, kdo překonal Holdinga, tentokrát pěknou kličkou do bekhendu. Poté si ještě jednou řekli o slovo Britové, když kapitán Simon Heir napřáhl a jeho dělovka skončila přesně v levém horním rohu branky. To ale bylo od ostrovanů vše. Od této chvíle totiž začala nefalšovaná exhibice a čeští reprezentanti svého soupeře drtili. Ještě do poločasu přidal pátý gól pro české barvy Ronald Schubert, který se prosadil po pěkné individuální akci. Skóre po polovině zápasu 5:2.

Druhá půle začala přesně tak jak ta první skončila. Jediná změna nastala v brance Velké Británie kde Holdinga nahradil Hopcroft. Obrázek hry byl ale stejný. Češi měli jasně navrch. Dokázal to už po necelé minutě hry Ronald Schubert, který využil přesilovou hru. Další zářez zaznamenal Martin Voleský, který si nejprve zkušeně položil gólmana a následně zakončil do odkryté horní části brány. Poté se podruhé v zápase prosadil Ronald Schubert a posunul skóre zase o kousek dál – 8:2. Pořád to ale nebylo vše. Češi ukázali, že jsou nebezpeční i v oslabení. Petr Veselý s Tomášem Demelem udělali ze soupeřů jen diváky a první jmenovaný po exhibiční souhře zakončil do odkryté branky. Desátý hřeb do rakve Britům zatloukl Karel Plášek, který se také prosadil v oslabení. Pomyslnou tečku za zápasem pak udělala trefa Tomáše Langra, který zužitkoval pěknou přihrávku od Milana Bláhy.