Češi nedali německým veteránům šanci a zvítězili 10:1

Češi nedali německým veteránům šanci a zvítězili 10:1

Do posledního utkání v základní skupině vstupovali Češi jako jasný favorit a svou roli potvrdili dokonale. Němcům povolili jen jeden čestný úspěch, ale jinak naprosto dominovali.

Německo – Česká republika 1:10
Branky a nahrávky:
35. Mehner (Sofian) – 4. Schubert (Würtherle), 8. Bláha (Langr), 17. Schubert, 20. Kala (Schubert), 25. Schubert (Demel), 25. Bláha (Balázs), 30. Voleský (Kojecký), 34. Langr (Balázs), 37. Würtherle (Schubert), 39. Bláha.

Jasně lepší vstup do utkání měli Češi. Kala hned po půlminutě hry mířil jen těsně mimo a následné pokusy Bláhy a Voleského zlikvidoval Herzig. První branka padla už ve čtvrté minutě, kdy se při signalizované výhodě prosadil pohotovou střelou Ronald Schubert. Stejný hráč mohl brzy skóre navýšit, ale jeho střela z otočky, ani následná Kalova dorážka se neujala. Druhou gólovou radost vystřelil Čechům Milan Bláha, ke kterému se puk odrazil po nepřehledné situaci v německém brankovišti. Němci se do šancí moc nedostávali. První větší příležitosti měli až v nabídnuté přesilové hře, ale jejich snaha branku nepřinesla. Pro české barvy mohl další gól přidat Veselý, který jel sám na brankáře, ale jeho pokus Herzig vykryl.  Skóre se znovu pohnulo až v sedmnácté minutě, kdy na levé straně napřáhl Ronald Schubert a puk skončil až za Hercigem. Už se zdálo, že to je v první polovině vše, ale pouhou vteřinu před koncem ještě dokázal přidat další gól Roman Kala, když přehodil Herzigův beton a stanovil tak průběžné skóre na 4:0 pro Českou republiku.

Do druhé půle naskočil do české branky poprvé na turnaji René Toman a hned měl práci, když proti němu jel sám Mattihas Mehner. Český gólman byl v tomto souboji šťastnější. Chvíli na to měl podobnou příležitost Hohenberger, ale ani on Tomana nepřekonal, jelikož mířil mimo bránu. Ke slovu se tak opět dostali Češi. Würtherle objel branku, zakončoval a kotouč se následně odrazil k Ronaldu Schubertovi, který dovršil svůj hattrick. Necelou minutu nato si do mezikruží vybruslil Milan Bláha a povedenou střelou procedil puk za Hercigova záda. Poté se do šance dostal Kala, který byl na konci pěkné souhry, ale nedokázal zvednout kotouč nad Herzigův beton. Sedmou branku přidal Martin Voleský, jehož střela při přechodu brankové čáry cinkla o horní tyč. Horní tyč o chvíli později pomohla k brance i Tomáši Langrovi, který využil toho, že se puk po chybě německé obrany odrazil přímo na jeho hůl. Nedlouho nato zaznamenali svůj jediný úspěch také Němci, když Sofian v situaci dva na jednoho přihrál Matthiasi Mehnerovi, který z první trefil přesně. Pak už ale naši západní sousedé mlčeli. Devátou branku českého výběru vstřelil po individuální akci Pavel Würtherle a desítku nakonec završil Milan Bláha