Češi vstoupili do vyřazovacích bojů úspěšně. Postupují dál

Češi vstoupili do vyřazovacích bojů úspěšně. Postupují dál

Dopoledne se odehrály první zápasy vyřazovacích bojů a vstoupily do nich oba české týmy, jak ten který bojuje v kategorii Masters (38+), tak Veterans (45+). Nutno dodat, že oběma se dařilo. Masters přehráli ve federálním derby Slováky 9:1 a Veterans nepřipustili překvapení a porazili Nový Zéland 7:1.

Masters zvládli federální derby a postupují do semifinále, ve kterém je čeká Kanada

Česká republika - Slovensko 9:1
Branky a nahrávky:
1. Schubert (Würtherle), 16. Würtherle (Plášek), 20. Kojecký (Balázs), 20. Veselý, 22. Balázs (Kojecký), 31. Demel (Brož), 32. Plášek, 38. Voleský, 40. Bláha – 28. Šulek

Zápas začaly oba celky poněkud nervózně. Nejprve měl velkou šanci Slovák Šulek, ale Pavlíček ho vychytal. Na druhé straně pak po necelé minutě hry našel Würtherle před bránu najíždějícího Ronalda Schuberta, kterému už stačilo jen nastavit hokejku a tím poslat český výběr do vedení. Poté se hra na pár chvil uklidnila a zdálo se, že utkání bude vyrovnané. Opak byl ale pravdou. V polovině první části nastřelil Kojecký jen brankovou konstrukci, ale brzy nato už se Češi radovali, když se trefil pěknou ranou Pavel Würtherle. V závěru třetiny pak přidal třetí gól Tomáš Kojecký a v poslední vteřině hry upravil na průběžných 4:0 střelou z velké dálky Petr Veselý.

Ze začátku druhé poloviny měli velkou šanci Slováci, když si Vrábel položil Pavlíčka a mířil do horní části branky. Naštěstí pro Čechy trefil ale jen horní tyč. Opět tedy platilo nedáš - dostaneš. Necelou minutu po této příležitosti totiž propálil slovenského brankáře Fatula David Balázs. Slováci se ale přece jen dočkali. Jejich jediný gól zápasu vstřelil po krásné individuální akci Peter Šulek. Další zářez si ale naši východní sousedé nepřipsali a tak promlouvaly české hokejky. V polovině druhé části si do prostoru mezi kruhy vyjel Tomáš Demel a propálil Fatula střelou po zemi. Jen několik vteřin po něm se individuálně prosadil Karel Plášek. Poté se hra opět vyrovnala a zdálo se, že Češi budou dohrávat v tréninkovém tempu. Další gól však pi přesto přišel a měl ho na svědomí Martin Voleský. Utkání se chýlilo ke konci, když opět v poslední vteřině vypálil Milan Bláha a stanovil tak konečný stav na 9:1


Veteráni jsou ve finále! V něm poměří síly s Italy

Nový Zéland – Česká republika 1:7
Branky:
19. Smith-Pilling – 7. Stehlík, 11. Ulrich, 18. Kolínský, 23. Kazlepka, 25. Mecera, 36. Stehlík, 38. Kolínský.

Do vyřazovacích bojů vstoupili také čeští reprezentanti v kategorii Veterans (45+). V zápase proti Novému Zélandu potvrdili roli favorita. Už po necelých dvou minutách trefil Ivo Jindrák po přihrávce od Stehlíka tyč. Další velkou šanci měl Ulrich, ale gólman proti jeho pokusu skočil a zabránil tak ve vstřelení branky. Skóre tak otevřel až Luděk Stehlík, který využil pěknou přihrávku od 15. Druhý gól pak přidal Tomáš Ulrich, který pohotově dorazil Stehlíkovu. Poté měl velkou šanci Mecera, který ale svým bekhendovým blafákem poslal puk jen do horní tyče. Třetí branku přidal tři před poločasem Karel Kolínský. Nový Zéland zaznamenal jediný úspěch v utkání krátce před sirénou, když se trefil Smith-Pilling.

Také v druhé půli pokračovala česká nadvláda. Stehlík byl sám před brankou, ale neuspěl. O chvíli později už se Češi radovali, když přihrávku od Stehlíka využil Tomáš Kazlepka. Brzy přišla další branka. Tentokrát ji měl na svědomí Martin Mecera, který pěknou střelou z pravého kruhu překonal novozélandského gólmana. Ve 33. minutě trefil Tomáš Würtherle střelou z dálky tyč a podobně si stejný hráč vedl i v minutě třicáté deváté. Šestý gól pro české barvy pak zařídilsvým druhým gólem Luděk Stehlík, když nadvakrát dopravil puk do sítě. Tečku za postupem do finále poté udělal Karel Kolínský, který využil přesilovou hru.