Junioři cestují na MS za obhajobou zlata

Junioři cestují na MS za obhajobou zlata

Po zlatém dešti na MS FIRS v argentinském Rosariu čeká české týmy obhajoba v Itálii. Poprvé v historii se tak mistrovství světa odehraje ve dvou městěch, a to konkrétně v Asiagu a Roaně. Juniory pod vedením trenérské dvojice Ladislav Vlček a Pavel Würtherle nečeká snadný úkol.

V Rosariu se česká juniorská reprezentace vrátila na výsluní, když ve finále zvítězila nad Francií, která obhajobu zlata nezvládla. Bronz získali Italové, kteří se o zisk cenného kovu budou jistě pokoušet i na domácím turnaji.

Celkem čtyři utkání odehrají junioři v základní skupině A. V neděli Češi rozehrají turnaj se Slovinskem a ve stejný den se postaví i Namibii. V pondělí se utká reprezentace s Kanadou, která se po roční absenci opět zúčastní MS a skupinu uzavře duel s Kolumbií. Celkem o zlato bude bojovat osmnáct týmů.

Historicky nejúspěšnější tým juniorských šampionátů, který získal již šest zlatých, jednu stříbrnou a bronzovou medaili nebude mít jednoduchou cestu na vrchol. Pomoci by měly i zkušenosti hráčů, kteří se účastnili MS v Argentině. Zlato z Rosaria má Nikolas Bureš a Natan Vráblík.

Utkání českých juniorů v základní skupině MS (Roana)

neděle 12. června:

11:10 Česká republika – Slovinsko

17:50 Namibie – Česká republika

pondělí 13. června:

19:10 Česká republika – Kanada

úterý 14. června:

15:10 Kolumbie – Česká republika

Soupiska českého týmu

Brankáři: Michal Kořének, Daniel Huf (oba IHC Devils Zlín)

Hráči v poli: Lukáš Kaukič, Jan Bartko, David Janiczek (višchni IHC Nový Jičín), Nikolas Bureš (ILHK Hradec Králové), Daniel Gazda (IHC Uherský Brod), Filip Král (HC Boskovice), Tomáš Zdráhal (IHC Night Birds Přerov), Natan Vráblík, Daniel Klinecký (oba IHC Roller Storm Praha), Patrik Balcar, Václav Janeček (oba IHC Čerti Kladno), Nicolas Werbik (IHC Devils Zlín).

Realizační tým: Pavel Würtherle, Ladislav Vlček (trenéři), Tomáš Kazlepka (manažer týmu).