Junioři jsou v semifinále! Vyřadili USA

Česká reprezentace juniorů pokračuje na MS v Roaně a Asiagu nadále s čistým štítem. Ve čtvrtfinále narazili Češi na USA a duel skvěle zvládli, když zvítězili 9:3!

Češi začali tradičně velmi koncentrovaně a ihned od úvodu si tvořili šance. Tu první zužitkoval Nicolas Werbik, který zanedlouho zvýšil. Američané v první polovině marně hledali cestu k Hufovi. Naopak čeští junioři byli v útoku velmi aktivní. Odměnou jim byla trefa Filipa Krále a vedení 3:0. Snížit mohl Cascarano, který si vylámal zuby na českém brankáři.

Rovněž do druhé půlky vstoupil lépe český tým. Když se trefil Bureš a Vráblík, trenéři poslali do branky Kořénka, který ovšem dvakrát inkasoval po gólech Hermleho. Češi ovšem neponechali nic náhodě a rychle přidali další branky. Werbik navíc zkompletoval hattrick. V závěru Kohler pouze upravil stav na 9:3, a tak český tým postupuje do semifinále a znovu bude hrát o medaile!

Česko – USA 9:3 (3:0, 6:3)

Branky a nahrávky: 5. Werbik, 9. Werbik (Novotný), 15. Král (Klinecký), 22. Bureš, 24. Vráblík (Klinecký), 31. Král (Kaukič), 33. Klinecký (Gazda), 34. Werbik (Bureš), 37. Bartko – 26. Hermle (Murphy), 29. Hermle (Claunch), 38. Kohler. Střely na branku: 42-27. Vyloučení: 5-6.

foto: FB FIRS Inline Hockey World Championship 2016 - Asiago Roana