MS mužů: Češi budou obhajovat zlato, v základní skupině narazí na domácí Itálii

V pondělí se rozehrají úvodní zápasy mužského mistrovství světa FIRS. Turnaj hostí severoitalská městečka Asiago a Roana. Český inline hokejový tým vstoupí do dění šampionátu pondělním zápasem s Mexikem. Poté se utkají s domácí Itálií a na závěr základní skupiny potkají Lotyšsko.

Češi budou na mužském mistrovství FIRS navazovat na loňské zlato z argentinského Rosaria. Tým za obhajobou povede trenér Martin Tvrzník. Jádro týmu tvoří zkušený gólman Daniel Brabec, kapitán Pavel Strýček nebo útočníci Petr Kafka a Marek Loskot.

Národní tým dorazil do místa konání v sobotu a odpoledne už absolvoval úvodní trénink v hale v Roaně. Večer se Češi zúčastnili slavnostního zahájení mistrovství světa 2016. V neděli od 18 hodin nastoupí Česká republika k přátelskému zápasu se Švýcarskem.

Úvodní utkání šampionátu sehrají Češi proti soupeři z Mexika. V úterý narazí na Itálii, ve středu na Lotyšsko. Z české skupiny A postoupí do bojů play-off první tři týmy. Už první výhra by tak mohla zajistit národním barvám postup do další fáze turnaje.

Soupiska národního týmu

Brankáři: Daniel Brabec, Martin Michajlov

Obránce: Pavel Strýček, Jan Zahradníček, Mikuláš Zbořil, Jakub Bernad, David Sem, Robin Malý, Jakub Cik.

Útočníci: Petr Kafka, Marek Loskot, Tomáš Rubeš, Martin Fiala, Michal Šimo, David Šebek, Michal Bezouška.

Rozpis českých zápasů ve skupině A

20.6., 13:30 Mexiko – Česko (Asiago)

21.6., 20:30 Česko – Itálie (Asiago)

22.6., 17:30 Česko – Lotyšsko (Roana)

Foto: Archiv MS 2015