Češi se poctivě připravovali na Mexiko, stihli fotbal i přátelský zápas proti Švýcarsku

Poslední den před začátkem mistrovství světa trávili hráči zejména nahotelu, během dopoledne si mezi sebou zahráli fotbal, odpoledne pak naskočili proti Švýcarsku do přípravného duelu, který vyhráli 5:3. Celý den byla v českém týmu skvělá nálada, které reprezentanty neopustila ani při večerním sledování fotbalového zápasu mezi Francií a Švýcarskem.

Přestože mistrovství světa startuje až v pondělí, ani v neděli neměli reprezentanti úplně volný den. Po snídani trenér naplánoval fotbalový zápas na hotelovém hřišti s umělou trávou. Hráči se rozdělili na dva týmy, do jednoho se zařadili starší, druhý pak vytvořili ti mladší, kteří nakonec oslavili i úspěch, kdy své zkušenější kolegy těsně porazili.

Odpoledne čekal český výběr přípravný duel se Švýcarskem, který se vyvíjel podle představ, postupně se totiž trefili Jakub Cik, Rubeš a Kafka. Následně sice tým helvétského kříže dokázal snížit, výhru ovšem pojistili Loskot a Fiala. Češi tak nakonouc zvítězili 5:3.

Večerní hodiny většina hráčů trávila sledováním fotbalového duelu z mistrovství Evropy mezi Francií a Švýcarskem. Zápas sice příliš pohledných akcí nenabídl, přesto panuje v českém týmu stále dobrá nálada.