Češi postoupili do semifinále a kvalifikovali se na světové hry

Češi postoupili do semifinále a kvalifikovali se na světové hry

Česká republika postupuje do boje o medaile. Ve čtvrtfinále si poradila snadno s Argentinou. Vedení získal český výběr už v prvním poločase, když si vypracoval vedení 5:0. Jihoameričanům se nepodařilo zápas zdramatizovat. Česko ve druhé půli v poklidném tempu dokráčelo k postupu do semifinále. Výhra 7:2 nad Argentinou znamená pro český tým také kvalifikaci na světové hry.

První utkání play off začalo v Asiagu z obou stran opatrně. Bylo znát, že ani jeden z týmů nechce udělat chybu. Argentina se prezentovala podle očekávání obrannou hrou. Hned zkraje utkání šli však Jihoameričané do oslabení. Nabídnutou přesilovku využil svižnou střelou Jakub Bernad.

Následně se hra zklidnila. Češi nevyužili další nabídnutou přesilovku, ale byli to právě oni, kdo hrál s pukem. Argentinci se dostávali k ohrožení Brabce jen velmi sporadicky především proto, že neopustili od defenzivní hry a ani za nepříznivého stavu nikam nespěchali. Jenže špatná rozehrávka vyslala do brejku Marka Loskota, který se nemýlil. O další dvě minuty navýšil vedení na 3:0 Tomáš Rubeš.

Těsně před koncem poločasu Češi dvakrát za sebou udeřili. Nejdříve po pohledné kombinaci s Kafkou skóroval Mikuláš Zbořil, o třináct vteřin později se podruhé v zápase prosadil Marek Loskot.

Argentina se prosadila krátce po pauze. Puk dostal na levé straně Facundo Vadra a střelou na bližší tyč překonal Brabce. Argentinci začali zlobit, ale nešlo o nic, s čím by si zkušený český tým nedokázal poradit. Navíc ve 29. minutě vrátil našim barvám vedení Šimo.

Češi utkání zkušeně dohrávali a drželi soupeře v bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Navíc se jim podařilo ubránit přesilovku, po které na 7:1 upravil Jakub Cik. Druhý gól Argentiny vstřelil necelé tři minuty před koncem z ojedinělé akce Sebastian Echavarria. Národní tým zvládl čtvrtfinále a může vyhlížet semifinálového soupeře.

Česko – Argentina 7:2 (5:0)

Branky: 4. J. Bernad (Rubeš), 14. Loskot, 16. Rubeš (Kafka), 20. Zbořil (Kafka), 20. Loskot, 29. Šimo (Strýček), 27. J. Cik,  - 21. Vadra (Marengo), 38. Echavarria

Sestavy

Česko: Brabec (32. Michajlov) – Strýček, J. Bernad, Loskot, Šimo – Zbořil, J. Cik, Rubeš, Kafka – Sem, Malý, Fiala, D. Šebek – Zahradníček, Bezouška

Argentina: Fernandez (21. Grispo) – Guzman, Vadra, Echevarría, Fazio, A. Marengo – De Giacomi, Insúa, Irisarri, Bustos, S. Marengo

Vyloučení: 3:2

Využití: 1:0