Mladíci porazili Švýcarsko 4:1 a obhájili na ME bronz !

Mladíci porazili Švýcarsko 4:1 a obhájili na ME bronz !

Poslední vystoupení reprezentačního výběru na ME U 18 v Roana byl souboj o bronzové medaile proti týmu Švýcarska. Český tým měl soupeři co vracet za zápas v základní skupině.

Tým vstoupil do zápasu s pokorou a povinností hrát určenou taktiku. Již od počátku zápasu hráči plnili co měli a nepustili soupeře do tempa. Hra českého týmu byla až na malé chybičky stoprocentní a vedla k rychlému vedení 3:0 po dvou gólech Martínka a gólů Matiaška. Za tohoto stavu se šlo i předčasně do kabin pro neodstranitelnou závadu na výstroji švýcarského gólmana. Poslední minuta prvního poločasu se dohrávala po přestávce.

 
Do druhé poloviny zápasu tým vstoupil s úkolem neinkasovat a nedovolit soupeři hrát jeho hru. Tento cíl tým držel po celou dobu a jako třešinku na dortu přidal kapitán Martínek branku a završil svůj hattrick. Stav na světelné tabuli ukazoval skóre 4:0 a dvě minuty do konce když z dorážky soupeře přišel český gólman Machač o čisté konto. Stav se do konce utkání již nezměnil a česká osmnáctka obhájila bronzové medaile výhrou 4:1. 


Kapitán Viktor Martínek byl vyhlášen jako nejlepší hráč mistrovství. 


Ohlasy trenérů: 

MECERA Kluci zamakali jako skvělý tým splnili si svůj sen a bronzovou medaili si naprosto zasloužili.
ŠKANDERA Podařilo se nám poskládat s kluků během pár dní skvělou partu, která s hrdostí reprezentovala svou vlast. Klukům za jejich výkon děkuji a medaile si plně zaslouží.


Mistry Evropy se stali Francouzi, kteří ve finále porazili domácí Itálii 3:2 v prodloužení.