Mistrovství světa veteránů klepe na dveře. Češi budou útočit na obhajobu zlatých medailí.

Mistrovství světa veteránů klepe na dveře. Češi budou útočit na obhajobu zlatých medailí.

Již sedmý ročník mistrovství světa veteránů v inline hokeji se po roce znovu vrací do míst, na které Češi vzpomínají velmi rádi. Turnaj se opět koná v italských městěch Bolzano a Merano a čeští veteráni rozdělení do dvou věkových kategorií budou obhajovat loňské prvenství.

Loni se na mistrovství světa představila novinka v podobě nové věkové kategorie Veterans, hráčů starších 45 let a i letos se na turnaji představí společně s mladšími kolegy Masters starších 38 let. Turnaj započne 13. června a první se představí hráči Masters v Bolzanu, kteří zahájí obhajobu zlatých medaiíli v zápase s Velkou Británií následovaný utkáním s Austrálií ještě tentýž den.

Hned další den čeká český tým Masters pouze jedno utkání, a to s celkem Maďarska. Během následujích hodin budou muset šetřit síly, protože poté, 15. červa, čeká Českou republiku hned trojice soupeřů. V prvním se čeští inline hokejisté střetnou se Švýcarskem, a poté přijde pikantní duel s Kanadou. Náročný den a působení v základní skupině ukončí Češi s domácí Itálií.

Veterány čeká o pár kilometrů dál v Meranu v prvním duelu celek Německa. Zápas se odehraje 13. června. Následující den narazí v zajímavém derby na Slovensko a základní skupinu ukončí o den později, kdy se střetnou nejprve v Bolzaně s Kanadou a poté se přesunou opět do Merana na duel s Francií. Vyřazovací souboje začnou 16. června a o medaile se bude bojovat 17. června. 

Tým Masters:

Brankáři: Pavel Pavliček, Toman René

Obránci: David Balázs, Milan Kubis, Karel Plášek, Dušan Surý, Luboš Vích, Pavel Würtherle

Útočníci: Martin Voleský, Milan Bláha, Pavel Hanák, Tomáš Langr, Ronald Schuber, Petr Veselý

Trenéří: Jiří Suharada, Jiří Stehlík

Tým Veterans:

Brankáři: Petr Hrachovina, David Kudělka

Obránci: Ivo Jindrák, Dušan Pelech, Dušan Vápeník, Luděk Stehlík, Jiří Suhrada, Tomáš Würtherle

Útočníci: Karel Gudera, Roman Kala, Karel Kolínský, Martin Mecera, Miroslav Resler, Tomáš Ulrich

Trenéři: Pavel Würtherle, Roman Kala

Foto: Zlata Vostrá