Hráli jsme to, co jsme potřebovali říká po výhře nad Brity Ronald Schubert

Hráli jsme to, co jsme potřebovali říká po výhře nad Brity Ronald Schubert

Úvodní duel mistrovství světa veteránů byl pro hráče Masters jen lehkou rozehrávkou před důležitými zápasy. Český tým si totiž hladce poradil s Velkou Británií, která proti skvěle fungujícímu ofenzivním celku z Čech neměla jak konkurovat. Jak ale poukazuje útočník Ronald Schubert, důležité zápasy teprve přijdou.

Z vašeho pohledu se jednalo zřejmě o jednoduché utkání, že?
No myslím si, že dopadlo tak, jak mělo. Devatenáct gólů je pro ně až dost krutých, ale s tím se nedalo nic dělat. Byli jsme o dvě třídy lepší a doufám, že podobný výkon zopakujeme i odpoledne.

Hráli jste na plno, nebo jste takticky šetřili síly na další zápasy?
Nehráli jsme určitě na sto procent. Hra si neustále sedá, ale je tady dost vedro, takže síly trošku šetříme, ale rozhodně to není tak, že bychom se na zápas vykašlali. Hráli jsme to, co jsme potřebovali tak, abychom hráli v klidu až do konce.

Co se týče vaší hry, viděl jste nějaké nedostatky?
Tenhle zápas to neukázal. Tady nás prověří až silnější soupeři ve skupině, ale každopádně by to chtělo nějakou rychlejší nahrávku a více střílet na bránu.

Překvapila vás Británie vlastním přístupem?
Překvapilo nás, že se snažili hrát aktivně dopředu, že nestáli ve čtyřce vzadu, což očekáváme teď od Austrálie. A že nám překvapivě nechávali otevřená okna v obraně k tomu, abychom si zastříleli.

Momentálně je v Bolzanu přes 30 stupňů, jak se vám v takovém počasí hraje?
Vyzkoušeli jsme si hrát v podobném počasí už doma v Česku, kde už je také velké teplo. Je to náročnější, nicméně se to dá zvládnout. Není to ale takové, že bychom padali do mdlob z toho vedra.