Masters nedali šanci ani dalšímu soupeři. Austrálii porazili vysoko 11:2.

Masters nedali šanci ani dalšímu soupeři. Austrálii porazili vysoko 11:2.

Neuběhlo ani pár hodin od drtivého vítězství nad Velkou Británií a už se čeští inline hokejisté Masters střetli s dalším soupeřem v základní části. Austrálie nicméně dokázala vzdorovat jen chvíli, a poté Češi na hřišti opět dominovali i díky zásluze Pavla Hanáka, který dal čtyři góly, vyhráli nakonec 11:2. Za dva zápasy už nastříleli dohromady 30 branek.

Oba celky se ze začátku jen oťukávaly, avšak ve 3. minutě přišla útočná akce Čechů a ti šli do vedení.  Záhy se Austrálie zatáhla do hlubokého bloku a česká reprezentace se přes něj jen těžce dostávala. Alespoň tedy do 12. minuty, kdy přišel druhý gól a hra hostů se sesypala. Následovaly další čtyři góly ještě v prvním dějství a už před druhou periodou tak bylo jisté, kdo je vítězem.

Do druhé části vstoupili opět lépe hráči České republiky, kteří měli velký tlak, jenž zužitkovali v další branku ve 27. minutě. A když padl o pár vteřin později další gól, mohli se Češi o to víc radovat, protože na mistrovství padl první hattrick zásluhou Pavla Hanáka. Ten nakonec přidal ještě jeden gól a ačkoliv se tři sekundy před koncem prosadili opět hosté, radost to na tvářích českých inline hokejistům nesebralo. Češi tak po prvním dni berou všechny body a zítra už je čeká přeci jen těžší soupeř.