Skvělý začátek, pak menší potíže. Čeští hráči Masters porazili Maďarsko 8:3.

Skvělý začátek, pak menší potíže. Čeští hráči Masters porazili Maďarsko 8:3.

Ve svém třetím zápase narazili Češi na Maďarsko, proti kterému ještě nikdy v historii na MS v kategorii Masters nehráli. Maďarský tým přivezl pouze jednoho gólmana a dvě lajny, ale i tak se nejednalo o snadného soupeře, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Češi, jako favoriti vstoupili do zápasu velmi aktivně. Vytvořili si drtivý tlak a defenzivně laděné Maďarsko potrestali ve 4. minutě zásluhou Schuberta. Následovala pasáž, kdy se Maďaři nedokázali propasírovat s pukem ani za půlící čáru a gólman Pavlíček sledoval hru pouze zpovzdálí. Další radost následovala v 8. minutě, kdy se prosadil Balazs. A když ho o minutu doplnil Voleský, hra hostů se zcela rozpadla a ještě ve zbývající části se za Čechy trefil Plášek, Feledík a Milan Bláha.

Druhá perioda přinesla překvapivé momenty na svém začátku. Během tří minut se totiž Maďaři dostali do dvou brejkových situací a střídající Toman tak musel dvakrát tahat puk z brány. Rázem se obraz hry změnil a maďarský celek politý studenou vodou útočil a byl poměrně nebezpečný. Nicméně Češi se následně opět dostali do hry a ve 27. minutě navýšil vedení Hanák.

Ve zbývajících minutách se ještě dvakrát trefil skvěle hrající Milan Bláha, který přijel do Bolzana jen pár minut před startem utkání. Téměř po 7 hodinách cestování se ale velmi rychle dostal do hry a krom hattricku se podílel na vítězství také jednou asistencí.