Musíme zlepšit hru odzadu a více střílet, říká obránce Luboš Vích

Musíme zlepšit hru odzadu a více střílet, říká obránce Luboš Vích

I ve třetím zápase potvrdili Češi roli favorita a dokázali porazit Maďarsko 8:3, které se na MS Veteránů ukázalo poprvé v historii. Rozhodně to ale nebyla procházka růžovou zahradou, což poukazuje v rozhovoru obránce Luboš Vích.

Od prvních vteřin jste na Maďarsko vlétli, překvapilo vás, že se téměř celou první periodu jen bránili?

Měli jsme drtivý tlak. Vzhledem k tomu, že měli pouze dvě lajny, tak se stáhli ve čtyřech před bránu, a bylo tak obtížné se prosadit. Chybí nám pořád ještě trošku lepší střelba, více kombinujeme než střílíme, a to musíme do příště zlepšit.

S Maďarskem jste se střetli vůbec poprvé. Zjišťovali jste si něco o jejich hře?

Upřímně jsme čekali, že budou hodně bránit, a to se potvrdilo. Maďaři byli soupeř spíše na rozehraní, avšak svou urputností a hrou dozadu jsme se přes ně jen velmi těžce prosazovali.

V první periodě jste měli drtivý tlak a v podstatě jste pouze útočili. Dá se tedy říct, že i obránci mají snahu více útočit a střílet?

Inline hokej se samozřejmě hraje tak, že se všichni křížíme a snažíme se doplňovat. I když máme rozdělené hráče do útoku a do obrany. Ale právě i z toho můžou pramenit některé chyby, kterých jsme se dnes dopustili. Oni náhodně vyhodili puk, který se šťastně odrazil a my se tak nestihli vracet. Musíme tak zlepšit mezihru, abychom v těch dalších zápasech hráli lépe.

Do druhé části ale Maďaři vstoupili výrazně lépe. Asi Vás to trochu překvapilo, že?

Bohužel to pramenilo z toho tlaku a my jsme se dostávali dolů a my špatně přihrávali, trefovali hole i nohy soupeřů a z toho pramenily právě ty brejkové situace. Oni je bohužel potrestali. Rozhodně musíme do dalších zápasů zlepšit hru odzadu a tlačit se více do střelby.