Náročná bitva s vítězným koncem. Češi porazili Itálii 5:2 a již znají svého soupeře pro čtvrtfinále.

Náročná bitva s vítězným koncem. Češi porazili Itálii 5:2 a již znají svého soupeře pro čtvrtfinále.

Nebyla to žádná procházka růžovou zahradou, ale nakonec se český tým může radovat z vydřeného, avšak o to cennějšího vítězství nad Itálií. O českém vítězství rozhodla druhá perioda, v níž dokázali Češi vstřelit svému soupeři čtyři góly. V zítřejším ranním čtvrtfinále je od 8:30 čeká Francie.

Do zápasu vstoupila lépe reprezentace Česka. V 5. minutě tvrdou ranou propálil italského gólmana Langr. Jenže od té chvíle paradoxně začali hrát lépe Italové. Ti nejprve vyrovnali v přesilové hře zásluhou Grubera, který ještě v první periodě dokázal otočit druhým gólem vývoj zápasu. Český tým se marně snažil probít přes sebevědomé Italy. Kupily se chyby, a z toho pramenily rychlé brejky. Naštěstí poslední mistry světa ochraňoval skvěle chytající Pavlíček,  a tak úvodní část skončila v neprospěch Čechů.

Do druhé části nicméně vstoupil úplně jiný tým. Češi si začali více věřit. Tlačili se před bránu, byli důrazní a vyhrávali souboje, a z toho začaly pramenit šance. Ve 24. minutě se krásně prosadil Plášek, který objel bránu a puk zasunul do prázdné svatyně. Od té doby začalo úřadovat už jen jedno mužstvo, a to Česko.

V následné pasáži mířila na italského gólmana jedna střelu za druhou, ale Rizzi chytal velmi dobře. Katapultoval až v 28. minutě, kdy ho překonal Balázs. Následně už se hrálo jen v útočném pásmu Čechů a ve 31. minutě navýšil vedení Bláha. V samotném závěru přidali Češi ještě dvě branky opět zásluhou Bláhy a Würtherleho. Italové to sice v poslední minutě zkoušeli bez gólmana, ale tříbrankové manko stáhnout nedokázali.