Je super, že si zahrajeme o medaile, svěřuje se po čtvrtfinále útočník Pavel Hanák

Je super, že si zahrajeme o medaile, svěřuje se po čtvrtfinále útočník Pavel Hanák

Je na turnaji poprvé. Velmi rychle se ale aklimatizoval, zapadl do party a předvádí skvělé výkony. Pavel Hanák se velkou měrou podílel na českém vítězsví ve Čtvrfinále, v němž Češi porazili Francii 3:2. Dva góly za český tým vstřelil právě Pavel Hanák, který byl po výhře s vědomím, že se bude hrát o medaile, unavený, avšak šťastný.

Pavle, byl to hodně těžký duel, ale se šťastným koncem, že?

Přesně tak. Byl to velmi nervydrásající. Francouzi skvěle bruslil, byl to těžký zápas. Naštěstí jsme vždy pokaždé vedli a když se jim podařilo srovnat, vždy jsme vrátili vedení na svou stranu, a to bylo rozhodující.

Opět jste bohužel inkasovali dvakrát v oslabení. V čem to je, že se vám při přesilovkách soupeře tolik nedaří?

Nesmíme jednoduše dělat fauly, pak nebudeme dostávat góly. To je zásadní. Já si myslím, že to oslabení hrajeme dobře. Minutu a půl vydržíme, jenže pak přijde jedna přesná střela a je to. Musíme si na to příště dát pozor.

Velkou měrou jste se podílel na vítězství dvěma góly. Jste se svým výkonem na turnaji spokojený?

Jsem především hodně unavený. Ale samozřejmě jsem hodně rád, jsem tu poprvé a těší mě, že budeme hrát o medaile. Je to pro mě velký zážitek.

Ještě včera večer jste hráli zápas a jen jste se vyspali, už jste opět museli naskočit do zápasu. Je to hodně náročné?

Bylo to trošku nešťastný. Hráli jsme poslední zápas večer a dostali jsme se do postele až o půlnoci. A ráno v sedm vstát a už se opět připravit na další utkání. I přes to, že byli Francouzi dobří, tak si myslím ale, že jsme vyhráli zaslouženě. 

Jsi tu poprvé, ale evidentně si skvěle zapadl do party a herně se ti daří...

Já ale nerad hodnotím jen svůj výkon. Ta parta je tu skvělá a dnes jsme všichni šlapali, poctivě jsme to ubránili. To, že padly góly mně, to je v pohodě, ale třeba příště spadnou někomu jiném.

V závěru druhého dějství měli Francouzi přesilovku. Byly to na střídačce nervy?

Pro mě osobně hrozný. To ani nebyl faul, rozhodčí to pískl tři minuty před koncem. Vzhledem k tomu, že jsme věděli, jaké mají přesilovky, tak jsme se báli. Naštěstí se to podařilo ubráni a to nás těší. Sami pak faulovali a my to dokázali dohrát do konce.

Čtvrtfinále je pomyslný mezník mezi úspěchem a neúspěchem. Boj o medaile bude ale náročný, že?

Přesně tak. Je to ten mezník a my jsme ho přešli. Je super, že hrajeme o medaile. Musíme se pořádně odpočinou, vysprchovat se. Dát si oběd a uvidíme na koho narazíme. Vypadá to na Švýcary a těm chceme oplatit porážku.