V neděli se rozhodne o konečné tabulce juniorské extraligy

V neděli se rozhodne o konečné tabulce juniorské extraligy

Ambica extraliga juniorů má před sebou poslední dvě dohrávky, ve kterých se rozhodne o podobě tabulky základní části. Rozhnoduto již však je o postupujících do Final four a je pravděpodobné, že se nezmění ani čelo tabulky produktivity.

V obou nedělních utkáních figurují zlínští Devils, kteří se představí nejprve na hřišti Kladna, aby následně odehráli druhý zápas, tentokrát v Černošicích. První zápas by měl napovědět, který tým nakonec získá třetí příčku za dvojicí Přerov - Uherský Brod. Devils mají na třetí pozici jednobodový náskok právě před Kladnem, Zlín má navíc k dobru právě následný duel s Černošicemi. Lepší vzájemný zápas však mají díky výhře 8:1 v prvním kole Kladenští, kteří by se tak na třetí místo posunuli jakoukoli výhrou.

Jak již ovšem bylo řečeno, Zlín se může na třetí příčku vrátit i v případě prohry s kladenskými Čerty. V dalším zápase jej totiž čekají Černošice, kterým navíc v posledním utkání sezony prakticky o nic nejde. Černošičtí již mají jistou poslední příčku extraligy a favoritem tohoto duelu by tak měli být právě Devils. Ti ostatně uspěli i v prvním vzájemném duelu, který vyhráli poměrem 6:3.

Na čele kanadského bodování již nejspíše k žádné výraznější změně nedojde. S příčkami produktivity by však přece jen mohl zamíchat černošický Tobiáš Mrvička, či zlínský Jiří Karafiát. Obránce Černošic Mrkvička zatím nasbíral solidních 17 bodů (8 + 9) a patří mu devátá příčka tabulky kanadského bodování. Na vedoucího Mikulce mu však schází propastných 13 bodů. O bod hůře, než jeho nedělní protihráč, je na tom pak hráč Devils Karafiát (8 + 8). Ten ovšem přece jen odehraje o jeden zápas navíc a můžeme být zvědavi, zda se některý z těchto hráčů nedostane alespoň do první pětky, k čemuž by potřebovali dosáhnout hranice 20 bodů.