Beroun dvakrát porazil Přerov a je prvním finalistou

Beroun dvakrát porazil Přerov a je prvním finalistou

CHRUDIM - Stilmat extraliga inline hokeje zná prvního finalistu. Berounští Medvědi navázali na svoji formu ze základní části a ani v jednom semifinálovém utkání nedali Přerovu příliš šancí. Po výsledcích 8:3 a 16:8 si Středočeši bez větších problémů zajistili účast v zítřejším finále.

Berounští Medvědi vstoupili do semifinále Final Four Stilmat extraligy v Chrudimi nejlépe jak mohli, když na začátku 2. minuty po rychlé akci na levé straně nahrál Kafka Tomáši Rubešovi, a ten otevřel gólový účet utkání. Rychlá souhra o čtyři minuty později skončila vyrovnávací brankou, Jakub Ferenc si vyměnil kotouč s protihráčem a z levého kruhu zakončil přesně na bližší tyč. Beroun si vzal vedení na svou stranu v přesilovce, když dělovkou z mezikruží propálil David Bernad Kocáka, poté navíc navyšovali vedení Martin Fiala a Petr Šinágl. I Přerov proměnil početní výhodu, postaral se o to trefou do pravého horního rohu branky Petr Školoud po nahrávce mezi kruhy od Zbořila. Jenže Berounští Medvědi potvrzovali roli favorita, před koncem druhé čtvrtiny si střelou Petra Kafky vzali zpět své tříbrankové vedení a na začátku třetí části hry ho navýšil z dorážky Petr Šinágl. Po dvou nevyužitých přesilovkách se Medvědi prosadili až v té třetí v závěru čtvrtiny, Petr Kafka svým zásahem dokonal hattrick. V poslední části utkání nejprve skóroval po individuální akci Mikuláš Zbořil a gólový účet na 8:3 uzavřel Martin Fiala.

Do druhého utkání vstupoval favorizovaný Beroun ve větší pohodě a bylo to znát. Přestože byl vyloučen Šinágl na tři minuty za faul vysokou holí, otevřel skóre v oslabení po úniku obraně Jakub Bernad a i druhou trefu ve stejném oslabení přidal Jakub Bernad, když vzal při přečíslení dvou na jednoho zodpovědnost na sebe a vypálil zápěstím do pravého horního rohu brány. V 9. minutě už se rozhodčí chystali vylučovat hráče Přerova, nakonec ale ani nemuseli, jelikož Petr Kafka využil nabídnutou výhodu. V závěru první čtvrtiny nahrál Šinágl Petru Kafkovi, jenž z první rozvlnil síť a hned na začátku další části hry zkompletoval hattrick. Další přesnou trefu celku v bílých dresech přidal Jakub Petružálek, poté skóroval opět ve vlastním oslabení David Bernad. A to stále nebylo ve druhé dvanáctiminutovce vše, ještě v témže oslabení přidal přesný zásah Petr Šinágl a na začátku 24. minuty po ubráněném oslabení Přerova skóroval Petr Kafka. Diváci měli možnost vidět hned sedm branek, za Přerov se prosadili Petr ŠkloudTomáš Zdráhal a dvakrát Aleš Jergl. Za celek Berouna Tomáš RubešMartin Pousky a Martin Fiala. Gólové hody pokračovali i v poslední části zápasu, za záda Kocáka dostali kotouč Tomáš RubešMartin FialaLukáš Popela a Petr Šinágl. Do závěrečné čtvrtiny nastoupil v bráně Berounských Medvědů Kolinger, ten inkasoval z holí Jana AndrýskaAleše Jergla a dvakrát Petra Škloudy.

Ohlasy po zápase:

Martin Tvrzník (IHC Berounští Medvědi): „Chtěli jsme do finále, hráli jsme dobře, nechtěli jsme si to zkazit. Přistoupili jsme k tomu zodpovědně, sešli jsme se všichni a myslím si, že až na některé výpadky to bylo vidět. Hráli jsme to, co jsme chtěli, co jsme potřebovali a nakonec jsme si zahráli všichni, protočili jsme gólmany. Myslím si, že jsme zaslouženě postoupili. Máme vždycky nejvyšší cíle, pak hned prohrajeme, tak uvidíme. Příjeli jsme sem to vyhrát, tak se o to pokusíme, doufáme, že se nám to povede.“

Patrik Škandera (trenér, IHC Night Birds Přerov): „Výsledek je brutální, co k tomu říct. Spíše takové zklamání, kluky trochu rozhodilo, když jim uprostřed zápasu někdo řekl, že pro ně nejsou medaile za bronzové místo. Sezona byla úspěšná, jsme jediní z těchto čtyř klubů, kteří vedou mládež včetně juniorského týmu, extraligová sezona byla luxusní. Dotáhli jsme to do Final Four, což je poprvé v historii klubu.“


Foto: Vladimír Škorpík.



17.06.2017 16:00| 2.Semifinále| Chrudim| 50 diváků
IHC Night Birds Přerov
IHC Night Birds Přerov
IHC Berounští Medvědi
8:16
IHC Berounští Medvědi
Přesilové hry: -:- | PPG: 0:0 | SHG: 0:4
Rozhodčí: Michal Pahulák, Josef Barek

Branky

1. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
05:18IHC Berounští MedvědiSHG0:1Jakub BernadJakub Petružálek
07:02IHC Berounští MedvědiSHG0:2Jakub BernadJakub Petružálek
08:15IHC Berounští Medvědi-0:3Petr KafkaTomáš Rubeš, David Bernad
11:52IHC Berounští Medvědi-0:4Petr KafkaPetr Šinágl, David Bernad
2. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
12:43IHC Berounští Medvědi-0:5Petr KafkaPetr Šinágl, Tomáš Rubeš
17:16IHC Berounští Medvědi-0:6Jakub PetružálekJakub Bernad
18:42IHC Berounští MedvědiSHG0:7David Bernad
19:23IHC Berounští MedvědiSHG0:8Petr ŠináglPetr Kafka
23:01IHC Berounští Medvědi-0:9Petr KafkaTomáš Rubeš
3. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
24:13IHC Night Birds Přerov-1:9Tomáš ZdráhalJakub Ferenc
25:09IHC Night Birds Přerov-2:9Petr Školoud
30:20IHC Night Birds Přerov-3:9Aleš Jergl
31:32IHC Berounští Medvědi-3:10Tomáš RubešPetr Kafka
33:30IHC Berounští Medvědi-3:11Martin PouskaJakub Petružálek
34:39IHC Night Birds Přerov-4:11Aleš JerglMartin Gremlica
35:09IHC Berounští Medvědi-4:12Martin FialaJakub Bernad
4. perioda
Čas Tým Typ Skóre Střelec Asistence
38:06IHC Berounští Medvědi-4:13Tomáš RubešPetr Kafka, David Bernad
38:44IHC Berounští Medvědi-4:14Martin FialaJakub Petružálek
39:46IHC Berounští Medvědi-4:15Lukáš PopelaAdam Přibyl, Martin Pouska
40:20IHC Night Birds Přerov-5:15Jan AndrýsekMartin Galetka
41:43IHC Night Birds Přerov-6:15Aleš Jergl
43:12IHC Berounští Medvědi-6:16Petr ŠináglPetr Kafka
43:49IHC Night Birds Přerov-7:16Petr ŠkoloudJakub Ferenc
46:25IHC Night Birds Přerov-8:16Petr ŠkoloudMikuláš Zbořil

Fotogalerie

Zobrazit fotografie