Obhajoba titulu je dokonána! Masters po roce opět porazili USA a vezou domu zlato

Obhajoba titulu je dokonána! Masters po roce opět porazili USA a vezou domu zlato

Před finálovým duelem bylo USA ze všech stran pasováno na mírného favorita, alespoň tedy na papíře. Jenže tomu tak rozhodně nebylo Češi byli lepším týmem od úvodu utkaní bylo jasně vidět, že se s nimi v boji o nejcennější kov rozhodně musí počítat, a především díky týmovému bojovém výkonu porazili Američany 3:1 a a po roce si opět na krk pověsili zlaté medaile!

Český tým již od úvodu hýřil aktivitou, národní tým hýřil sebevědomím, což Američany evidentně zaskočilo.  Češi se ujali aktivity již od prvních vteřin a ve 2. minutě si vytvořili obrovskou šanci, zásluhou Langra ale ten sám před bránou selhal. Následovala pasáž, v níž český tým útočili a tlačil se před svatyni soupeře. Naopak USA působilo ospalým dojmem a převážně se jen bránilo. Další šance českého týmu následovala ve 13. minutě, kdy se do přečíslení dva na jednoho pokoušel prosadit opět Langr, jenže ani tentokrát to českému útočníkovi nevyšlo.  Záhy se už ale Češi radovali. Pavel Würthurle se propasíroval na útočnou polovinu a tvrdou ranou nedal americkému gólmanovi šanci. S blížícím se závěrem první části mohl český tým přidat další gól, ale Bláha v samostatném úniku napálil tyč.

Do druhého dějství vstoupily Američané lépe. Měli co zlepšovat a díky své aktivitě vytěžili přesilovou hru, a to rychle využili. Po hezké kombinační souhře se ve 23. minutě trefil Wanebe. Naštěstí lae radost Američanům dlouho nevydržela. Krátce na to ale Milan Bláha vrátil vedení národnímu týmu zpět, a to po nádherné akci. Dostal se do samostatného úniku a bekhendovým blafákem usměrnil kotouč pod břevno.  Američané cítili, že čas se krátí, a tak se snažili hrozit především z přesilovek . V jedné z nich mohl znovu srovnat Limbaga, avšak Čechy zachránila tyč. Drtivý tlak, ve kterém na Pavlíčka letělo hned několik střeleckých pokusů naštěstí zůstal nevyužitý.

Češi byli ve hře čtyři na čtyři opticky lepší a Milan Bláha patřil k nejlepším. Svou hrou dělal soupeři velké problémy, bohužel měl ale také smůlu. Ve 32 a 33. minutě napálil dvakrát tyčku.  Pět minut před koncem měl obrovskou šanci Charles Yoder, avšak naštěstí se z dorážky neprosadil. Poté už hosté odvolali gólmana, a český tým zásluhou Karla Pláška rozhodl o obhajobě titulu!