První liga má za sebou téměř celou základní část

První liga má za sebou téměř celou základní část

V první lize inlinehokeje se dohrála téměř celá základní část. Poslední zápasy se dohrají v tomto týdnu a o víkendu se dva nejlepší týmy z každé divize utkají na finálovém turnaji první ligy, který se uskuteční v Praze na Jižním Městě.

Divize Západ

V divizi Západ se odehrály pouze dva duely v Hořovicích, domácí nejprve přivítali poslední Warriors, které porazili devítibrankovým rozdílem a velkou zásluhu na tom měli David Jícha (4+3) společně s Davidem Jindrou (5+1). V druhém utkání se potkali opět se sousedem z tabulky, tentokrát s Černošicemi B, kterým nadělili hned dvacet tři branek, u deseti z nich stál Daniel Čech (4+6) a pět jich nastřílel David Jícha.

Divize Střed

Již ve čtvrtek se jasný lídr tabulky z Poličky mírně trápil v Hlinsku, když o svém vítězství rozhodl až ve čtvrté čtvrtině. Souboj mezi Skutčí a Pardubicemi vyzněl lépe pro favorizované hosty poměrem 7:14. V neděli se střetly týmy, které hrají na stejném stadionu, tedy Úhřetice a SK IHC Chrudim, utkání skončilo nejtěsnějším možným rozdílem s lepším koncem pro hosty, za něž zaznamenal hattrick Martin Voleský. Skuteč prohrála i svůj další duel, tentokrát podlehla Eagles Chrudim, kteří se dotáhli na Mad Parrots na rozdíl dvou bodů. Hráči Poličky se na výhru nad IHC Chrudim ani nemuseli nadřít, jelikož bylo utkání kontumováno v jejich prospěch.

Divize Východ

V nadstavbové části o 1. až 5. místo uhájilo první příčku Uherské Hradiště, které prošlo nadstavbou bez ztráty bodu, Olomouci se zápasy příliš nevydařily, na druhé místo se tak dostala Karviná a poslední tři týmy měly shodně po třech bodech. Na 5. pozici skončila Břeclav, 4. místo obsadilo Valašské Meziříčí a z bronzu se radovalo béčko Olomouce.

Před posledním hracím víkendem skupiny o 6. až 10. místo, byla situace pro všechny stejná, když všechny mužstva měla na svém kontě tři body. Nejlépe svá utkání zvládl Přerov B, který zvítězil 5:0, 15:5 a bere první příčku. O druhé pozici se rozhodovalo mezi Boskovicemi a Přerovem C, což byl velice napínavý souboj, jelikož dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých byli úspěšnější hráči Přerova C a dostali se o bod před Boskovice B. Hranice spolu s Velkým Meziříčím poslední dva duely prohrály, muselo tak rozhodovat skóre, které měly lepší Hranice a berou předposlední příčku.