Za medaili jsme pokorní a vděční, hlásí kapitán Mecera

Za medaili jsme pokorní a vděční, hlásí kapitán Mecera

Po semifinálové porážce se Slováky se v nich mísil smutek se vztekem. Čeští inline hokejisté v kategorii nad 45 let se ale vzchopili na mistrovtsví světa v Itálii vybojovali bronz. Kapitán Martin Mecera dokázal vyburcovat svůj tým a společně porazili podruhé na turnaji Kanadu, tentokrát 6:3. Sám vůdce nejprve přihrál na vítěznou branku a poté sám přidal definitivní pojistku gólem do prázdné brány na konečných 7:4.

Jak jste se cítili v duelu o bronz po kruté prohře se Slováky?
Byli jsme hodně smutní po semifinále a i naštvaní sami na sebe, že jsme jim skočili na špek a dostali nás. Když z nás opadla frustrace, tak jsme si řekli, že bronzová medaile je tou top, o kterou si můžeme zahrát a proto jsme ji chtěli. Nebyl problém se motivovat a rvát se o ní od začátku zápasu.

Čekali jste, že další zápas s Kanadou nebude tak lehký jako ten ve skupině?
Oni vždy mají začátek turnaje pomalejší a postupně se zlepšují. Takže jsme čekali, že budou lepší. Zároveň se promítla i únava, kterou máme a zranění, jež jsme si s sebou nesli. Navíc semifinálový zápas se Slováky byl fyzicky i psychicky náročný.

Stejně jako semifinále i duel o bronz byl hodně vypjatý. Co jste si řekli po vyrovnání na 3:3?
Mnoho nepěkných slov, protože zrovna naše lajna to tam hodně pokazila. Jinak jsme hráli v klidu. Potřebovali jsme být v tu chvíli na puku a nehrát splašený hokej.

Jak moc vás uklidnil vítězný gól hned z následující akce?
To bylo skvělý, prakticky hned z další akce. Kluci na ploše to sehráli výborně a dostali jsme se opět do pohody.

Závěr jste si pohlídali a nikam jste se netlačili. Čekali jste, že Kanada vytáhne presink a více otevře obranu?
Čekal jsem, že soupeři po nás půjdou daleko víc, ale to neudělali. Puk jsme si hodili dozadu, následně jsme dostali přesilovku, ve které jsme si sehráli akci do prázdné brány a ta rozhodla celý zápas.

Kanaďané proti vám ze začátku prohodili gólmany. Věděli jste o změně na brankářském postu?
Zaregistrovali jsme ji a mysleli jsme si, že cesta ke gólu bude jednodušší, ale Nightingale chytil spoustu gólových šancí a byli jsme překvapení, jak dobře chytal.

Zlato z loňského roku jste neobhájili, ale domů nejedete s prázdnou. Jakou hodnotu má pro vás letošní bronzová medaile?
Jako kapitán musím hráčům pogratulovat. Zápasy, které jsme odehráli, tak jsme si opravdu mákli. Řekli jsme si, že každé utkání budeme hrát, jako by bylo poslední, což mohl být kterýkoliv v této kategorii. Hlavně jsme chtěli podívat sami sobě do tváře a říct si, nechali jsme tam všechno, co šlo. Bez ohledu na výsledek. Nejsme nafrnění a jsme pokorní a vděční, že máme medaili z mistrovství světa.