Zkušení hráči i nováčci, Češi míří na mistrovství světa do Bratislavy

Zkušení hráči i nováčci, Češi míří na mistrovství světa do Bratislavy

Už v neděli jsou na programu první boje na letošním mistrovství světa IIHF v Bratislavě, národní tým do turnaje vstoupí zápasem se Švédskem. V českém dresu se představí několik zajímavých jmen, mistrovství se tedy určitě vyplatí sledovat.

Trenéři Luděk Brož a Jan Besser vybrali celkem čtrnáct hráčů, zastoupení má osm extraligových týmů. V brance se národní tým bude spoléhat na dva mladé gólmany. Jednadvacetiletého Dominika Frodla z pražského Stormu doplňuje teprve osmnáctiletý Daniel Huf ze Zlína.

V nominaci najdeme také několik hráčů, kteří si zahráli i na posledním mistrovství v roce 2015. Mezi ně patří nadějní mladíci Jan Zahradníček a Mikuláš Zbořil nebo už zkušení Zdeněk Kubica, Patrik Šebek a Pavel Strýček.

Poprvé na mistrovství se pak objeví například Jaromír Kverka, který za Storm odehrál premiérovou sezónu v extralize. Ta se mu povedla natolik, že zaujal trenéry, kteří mu dali příležitost. Výrazný bodový přísun se bude očekávat od dvou extraligových mistrů z Berouna.

Petr Kafka až do konce bojoval o pozici nejproduktivnějšího hráče základní části, nakonec jen těsně skončil druhý, Jakub Petružálek má zase výrazné zkušenosti se světovým šampionátem. Dvakrát se totiž účastnil mistrovství v ledním hokeji.

V základní skupině budou čeští reprezentanti bojovat se Švédskem, Finskem a Německem. V elitní divizi jsou jen dvě skupiny, do play-off tedy postupuje všech osm týmů. Začíná se už v neděli a nový mistr světa bude znám příští sobotu.


Zápasy České republiky:

DatumČasKoloDomácíHosté
25.06.201720:001ŠvédskoČeská republika-:-
26.06.201720:002Česká republikaFinsko-:-
27.06.201716:003NěmeckoČeská republika-:-

Nominace Česka:

Brankáři:

Dominik Frodl (IHC Roller Storm Praha)

Daniel Huf (IHC Devils Zlín)

Obránci:

Vladimír Kameš (IHC Čerti Kladno)

Pavel Strýček (Mission Roller Brno)

Patrik Šebek (Mission Roller Brno)

Jan Zahradníček (IHC Nový Jičín)

Mikuláš Zbořil (IHC Night Birds Přerov)

Útočníci:

Jiří Černoch (SK Černošice)

Jakub Ferenc (IHC Night Birds Přerov)

Petr Kafka (IHC Berounští Medvědi)

Jaromír Kverka (IHC Roller Storm Praha)

Zdeněk Kubica (Mission Roller Brno)

Jakub Petružálek (IHC Berounští Medvědi)

Jakub Strnad (IHC Čerti Kladno)
Foto: Zlata Vostrá