Kladno využilo přesilovku v prodloužení a rozhodlo o postupu do finále

Kladno využilo přesilovku v prodloužení a rozhodlo o postupu do finále

PŘEROV - I druhé semifinálové utkání MČR Ambicy extraligy juniorů v inlinehokeji bylo vyrovnané a dospělo až do prodloužení. V něm využili přesilovou hru hráči Kladna a rozhodli tak o postupu do boje zlato. Na Zlín tak čeká zápas o bronz.

Lepší nástup do utkání měli hosté z Kladna. Hned po čtyřiceti vteřinách orazítkoval tyčku Kořénkovy branky zakončující Kvapil. Zlínští si ani pořádně nestihli osahat kotouč a už inkasovali. Rychlou kombinaci Kladna zakončil přesnou střelou k levé tyči Jiří Nekvinda. Vedoucí trefa dodala hráčům z Kladna klid na hokejky a Zlín se stála marně dobýval přes dobře organizovanou obranu Čertů. Suhrada měl solidní příležitost k vyrovnání, ale proti byl skvělý Altrichter, který se roztáhl na brankovišti a zmařil jasnou šanci zlínskému útočníkovi. Vzápětí se Devils dostali do další šance, kterou už Adam Babulík s přehledem proměnil a bylo vyrovnáno. Kladenské inkasovaná branka ovšem vůbec nezaskočila, ba naopak posílila. Libovický našel osamoceného Adama Kubíka, jehož dělovka z veliké vzdálenosti překvapila brankáře Kořénka. Brankář Devils se měl v brankovišti co ohánět. Výborně si ovšem poradil s několika dorážkami kladenských útočníků. Zlínští měli ještě v závěru menší tlak, ale nic převratného se již neudálo. Kladno si odnášelo do kabin těsný náskok o jedinou branku.

Zhruba po minutě od začátku druhé periody ujížděli hráči Zlína v přečíslení tři proti jednomu. Zakončit mohl do odkryté branky Pröschl, ale na poskakující kotouč nedosáhl. Kombinaci na jeden dotek předvedla dvojice Karafiát-Marek. Druhý jmenovaný z první prostřelil Altrichtera přímo mezi jeho betony a bylo srovnáno! Obrovská skrumáž se odehrála na zlínském brankovišti. Brankář Kořének chvílemi netušil, kde je kotouč, ale nakonec jej na poslední chvíli dokázal betonem vykopnout do bezpečí. Kladno mohlo jít do vedení zásluhou Libovického, ale jelikož hráč Kladna těsně před zakončením fauloval, tak trefa regulérní nebyla. Vzápětí trestali zaváhání kladenských hráči Devils. Karafiát našel v dobré pozici osamoceného Suhradu, jenž neměl problém s překonáním brankáře Altrichtera. Kladno mohlo jít do vedení zásluhou Libovického, ale jelikož hráč Kladna těsně předtím fauloval, tak trefa regulérní nebyla. Zlínští si navíc vzali time-out, ale jak se později ukázalo, tak jim moc nepomohl. Menší chybky v defenzívě Devils využil ostražitý Aleš Petrus a rázem bylo zase srovnáno! Brankář Kořének poté vytáhl parádní semafor a následně i několik skvělých zákroků a rozhodně byl oporou Zlína. V oslabení Kladna ztratil brankář Zlína lapačku, ale rozhodčí to nepostřehli. Nakonec hru vzápětí přerušili. V závěru byl blízko rozhodnutí zápasu kladenský Kubík, ovšem jeho pokus skončil pouze na tyči. 

Duel se tedy protáhl do prodloužení, kde si Kladno zahrálo přesilovou hru, kterou využil přesným zásahem Jiří Nekvinda. Velmi vyrovnaný duel tedy rozhodlo až prodloužení a využitá přesilovka Kladna.

Ohlasy po zápase:

Josef Vranec (Zlín) - Byl to pěkný napínavý zápas, který vyhrál šťastnější tým, ale soupeři to přejeme a gratulujeme.
Ladislav Vlček (Kladno) - Bylo to utkání o jednom gólu a mohl vyhrát kdokoliv. Opravdu hodně vyrovnané utkání, šlo to vidět po celou dobu, kdy hrálo se až do prodloužení. Rozhodujícím faktorem bylo právě vyloučení, které jsme dokázali potrestat.