Sobotní souhrn finálového turnaje starších žáků: Boskovice nasázely Lomnici 11 branek, Přerov si poradil s Cvočkaři

Sobotní souhrn finálového turnaje starších žáků: Boskovice nasázely Lomnici 11 branek,  Přerov si poradil s Cvočkaři

Přerov – Potupný debakl schytali starší žáci Lomnice nad Popelkou od svých vrstevníků z Boskovic. Po dvou patnáctiminutových periodách museli skousnout porážku v poměru 2:11. Naopak Boskovickým to náramně pálilo a vysokým vítězstvím se dobře naladili na semifinálovou partii. Mezi nejlepší čtyři týmy se dostal také domácí Přerov. Hanáci rozdílem dvou branek zdolali Cvočkaře z Hořovic. Ti si alespoň trochu spravili chuť triumfem v duelu o 5.-6. místo, v němž lomnický celek porazili 4:2.

Jako první na sebe v kategorii starších žáků narazily Přerov a Hořovice. První dějství příliš mnoho branek nenabídlo – padly celkem tři. O úvodní branku se prostřednictvím Jindry postarali Cvočkaři, Přerovští ovšem zvládli bleskurychle odpovědět. Úspěšným střelcem byl Ryšavý. Vzápětí však znovu udeřilo na druhé straně, kotouč do svatyně Hanáků dopravil Hanžl a v rozmezí 11. - 13. minuty tak udržel průměr jednoho gólu na jednu minutu.

Na další trefu se čekalo do 20. minuty. Na svědomí ji měl přerovský Mlčák, který se prezentoval pohotovou ránou. Nights Birds, jak se Přerovanům říká a jak zní také oficiální název jejich klubu, tak srovnali na 2:2. Hořovice znovu odskočily na rozdíl jednoho gólu, když podruhé v zápase skóroval David Jindra, Přerov však znovu efektivně odpověděl. Zásah do černého zaznamenal Daniel Indrák.

Chvíli po něm sice mezi dvougólové střelce utkání vstoupil hořovický Filip Hanžl, to však bylo ze strany Cvočkařů vše. Dál už se trefovali pouze Přerovští, kteří díky dvěma brankám Stanislava Svozila a přesné střele Tomáše Krupy otočili skóre ve svůj prospěch a zvítězili 6:4. Tento výsledek jim zaručil účast v semifinále.

Do něj se podívají také Boskovice. Ty si ho zajistily více než jednoznačnou výhrou nad Lomnicí nad Popelkou. Svého soka Jihomoravané odrovnali dohromady 11 brankami. V prvním dějství se prosadili pětkrát, ve druhém dokonce šestkrát.

Čtyřmi góly se na lomnické demolici podílel Tomáš Müller, ve dvou případech se zase prosadil Jakub Němec. Mezi úspěšné střelce se na straně Boskovic zapsali i Pospíšil, Ošlejšek, Fojt, Miloš a Kalas. Lomnice nad Popelkou Boskovicím nestačila, dvě branky v podání Šimka pro ni byly jen velmi slabou náplastí a k naději na zvrat nepříznivě se vyvíjejícího skóre jí prakticky vůbec nepomohly.

Porážku utrpěli Lomničtí i v zápase s Hořovicemi o 5.-6. místo. Duel se po dohodě obou celků odehrával bez výraznějších časových přerušení. Skóre otevřel ve 12. minutě Jakub Jindra, na kterého vzápětí navázal jeho spoluhráč v hořovickém trikotu Adamec. Stejní dva hráči se – pouze v opačném pořadí – trefili i ve druhém poločase. Jindra ve 26. minutě zvyšoval na 4:1 pro Cvočkaře, když předtím za Lomnici korigoval skóre Tomáš Rydval. Ten se prosadil ještě těsně před koncem a stanovil tak konečný výsledek střetnutí na 4:2 pro Hořovice. Ty si tak vysloužily konečnou pátou pozici, Lomnice nad Popelkou skončila šestá.

Foto: Zdena Bobková