Celkový triumf v mladších žácích slaví Břeclav, ve finále přemohla Zlín

Celkový triumf v mladších žácích slaví Břeclav, ve finále přemohla Zlín

Přerov – Dva celky z Divize Východ se probojovaly do rozhodujícího zápasu finálového klání mladších žáků v Přerově. Z vítězných vavřínů se nakonec mohla těšit Břeclav, která Zlín udolala v prodloužení. Bronz berou po výhře nad Úhřeticemi hráči Hořovic.

První semifinálový duel proti sobě svedl týmy Úhřetic a Zlína. A na góly se nemuselo příliš dlouho čekat. Hned v první minutě prokouzl až před branku Macas a kotouč pod betonem jejího strážce nasměroval do sítě. Zlínští však dokázali velmi rychle odpovědět. Nahrávky od Pedrny využil Holba.

V sedmé minutě se Valachům povedlo skóre otočit. V přesilové hře se dostal ke střele u pravé tyče Jakub Čechmánek a kotouč umístil přímo do protipohybu přesouvajícího se Stodoly. Minutu nato navíc předvedl povedenou svižnou střelu Svěrák, a když se prosadil rovněž Ramert, vedl Zlín nad Úhřeticemi 4:1.

Do konce prvního dějství padly ještě dvě branky. Na 2:4 z pohledu Úhřetic snížil Panchartek, Zlín si však svůj třígólový náskok vzal zpátky. Svou druhou trefu v zápase zaznamenal Čechmánek.

Úhřetice ještě jednou v utkání zkorigovaly průběžné skóre. V 22. minutě se ranou do horní části branky ve dvojnásobné početní výhodě prezentoval Jakub Zdeněk. Víc už však Úhřetičtí nesvedli. Naopak Zlín ještě skóroval pošesté. Konečný výsledek střetnutí – 6:3 pro Valachy – stanovil ve 27. minutě po přihrávce Gerycha ve vlastním oslabení Jakub Valda. Zlín si tedy vybojoval účast ve finále.

Ve druhé semifinálové partii na sebe narazily Břeclav a Hořovice. Skóre otevřeli Lvi zásluhou Adama Abazaje, Cvočkaři však hned za 12 sekund srovnali, když skóroval Jakub Žmola. Břeclavské ovšem rychle pozbytý náskok nevyvedl z míry, a byť si optickou převahu držely Hořovice, góly stříleli oni. Postupně se mezi úspěšné střelce zapsali Mácha, Juřička a Zapletal.

Na břeclavské vedení 4:1 odpověděly Hořovice zkorigováním stavu na 4:3, o góly se postarali Tereza Plosová a Lukáš Plos. Vyrovnat už se však Cvočkařům nepodařilo. Naopak, Břeclav prostřednictvím Jiřího Máchy upravila na konečných 5:3. Lvi tak postoupili do boje o zlato.

Na Hořovice a Úhřetice čekal zápas o bronz. Lépe do něj vstoupili Papoušci, za něž se trefil Kubíček. Poté ovšem zaúřadovali Hořovičtí a třemi brankami zvrátili vývoj utkání na svou stranu. Dvakrát skóroval Lukáš Plos, jednou se poštěstilo Jakubu Žmolovi. Úhřetice ovšem nesložily zbraně a dvoubrankové manko se jim podařilo zcela stáhnout. Jmenovitě se o to jako střelci zasloužili Jakub Zdeněk a Matyáš Macas.

Rozhodující pasáž zápasu však mnohem pozitivněji vyšla Cvočkařům. Branky Václavů Komínka a Plose jim zajistily triumf 5:3 a bronzové medaile navrch.

Gólový účet finálové bitvy mezi Břeclaví a Zlínem se otevřel po 15 sekundách. Svůj samostatný únik zužitkoval Šimon Juřička. Devils srovnali krok na začátku šesté minuty, když skóroval Hamrla. Na další přesný zásah se čekalo do 11. minuty. Břeclavští spoléhali zejména na rychlé kontry a jeden takový využil Jiří Mácha.  Za Zlín srovnal Gerych a na samém sklonku první půle Valaši skóre dokonce otočili. Sekundu před pauzou přesně zacílil Jan Ramert.

Břeclavští ovšem nepropadli zoufalství – naopak. V 18. minutě před brankou úspěšně dorážel Marek Zapletal a o tři minuty později zařídil Jihomoravanům vedení Šimon Juřička. Zlínští se ovšem s tímto stavem nemínili smířit a přesným zásahem Peprny si vynutili prodloužení. V něm Břeclav nejprve nastřelila tyč, načež v 31. minutě docílila rozhodující branky. Na svědomí ji měl Šimon Juřička, který tak dosáhl hattricku. Z republikového primátu v kategorii mladších žáků se tedy mohou radovat Lvi z Břeclavi.