Jiří Černoch rozhodl bitvu se Švédskem: Byl to z naší strany výborný zápas

Jiří Černoch rozhodl bitvu se Švédskem: Byl to z naší strany výborný zápas

Český národní výběr si připsal na šampionátu IIHF v Bratislavě na své konto první tři body. Ve svém úvodním vystoupení porazil Švédsko 3:2, přičemž se o rozhodující trefu postaral útočník Jiří Černoch. Ten si pochvaloval výkon celého mužstva i spolupráci s Mikulášem Zbořilem, která přinesla hned dva góly.

Utkání se Švédskem nabídlo velmi atraktivní podívanou pro fanoušky. Ta nakonec vyzněla lépe pro české mužstvo, když po dvou obratech skóre rozhodl Jiří Černoch. „Máme s Mikulášem Zbořilem nacvičenou takovou akci, tak jsme ji během zápasu zahrávali a nakonec z toho byly dva góly. U mé trefy jsem nahrál Mikulášovi dozadu, on vystřelil a ani nevím, jak se to ke mně odrazilo, ale měl jsem před sebou prázdnou bránu. Byl to takový šťastný gól dorážkou," říká rozhodující střelec.

A jak se spolupráce s Mikulášem Zbořilem urodila? „Když jsme hráli přípravné zápasy, tak se nám to jednou podařilo. Řekli jsme si, že by to pro nás mohla být tady cesta. Zahráváme to a doufáme, že gólů bude co nejvíc," doplnil svá předchozí slova Jiří Černoch. Na gól se můžete podívat zde.

Více můžete zhlédnout ve videu níže: