Závěrečná remíza s Kanadou, ve čtvrtfinále proti Kolumbii

Závěrečná remíza s Kanadou, ve čtvrtfinále proti Kolumbii

V posledním zápase ve skupině nastoupili Češi v repríze finále MS proti Kanadě. Přesto, že v průběhu utkání prohrávali již 0:3, zápas dokázali otočit a vyrovnat na konečných 3:3. Ve čtvrtfinále na naše hráče bude čekat domácí Kolumbie, která překvapivě porazila Švýcarsko 4:3. Utkání bude zcela jistě odehráno před vyprodaným hledištěm v elektrizující atmosféře, které doprovází všechna vystoupení domácích sportovců na hrách.

Po remíze Francie s Lotyšskem bylo jasné, že se hraje o první místo ve skupině a že ani jeden z celků neskončí hůře jak druhý.
Do utkání jsme bohužel nevstoupili dobře a Corbeil využil prakticky první kanadskou příležitost, když jednou rukou dorazil kotouč za Brabce a v čase 1:13 poslal Kanadu do vedení.
Kanada byla v první půli aktivnější a měla více ze hry a i přes několik šancí na obou stranách si udržovala vedení, které navíc v 19 minutě při přesilové hře Allan navýšil na 2:0.
Do druhé půle Češi vstoupili mnohem aktivněji a s odhodláním zvrátit vývoj utkání.
Druhá polovina navíc pro nás začala výhodou přesilové hry, ovšem po hrubé chybě se dostal do brejku Hammond a 1:04 druhé půle zvýšil na hrozivých 3:0 !
V tuto chvíli nezbývalo než všechno vrhnout do útoku.
Aktivní hrou jsme si vynutili tlak a Kanada se soustředila pouze na obranu a hrozila sporadicky z protiútoků.
Zvýšená herní aktivita pak byla zúročena a v čase 8:27 se prosadil Šebek a snížil na 1:3.
Kanada kontaktní brankou znejistěla a když si srazili bránící hráči střelu Strýčka do vlastní branky na 2:3 bylo jasné, že nás čeká drama až do konce.
Necelé 2.min před koncem si vyžádal trenér Mecera oddechový čas více jak minutu před koncem jsme začali hrát power-play, které nám dokonalo vyšlo a ve skrumáži před Kanadskou brankou se nejlépe zorientoval Strýček a vyrovnal na 3:3.
Naši hráči potřebovali k prvenství ve skupině a tak po vyhraném vhazování se znovu na střídačku odhodlal Jirkův, který v průběhu utkání vystřídal Brabce.
Výhoda jednoho hráče navíc mohla dokonale podtrhnou obrat v utkání a Strýček mohl završit svůj hattrick, jenže v posledních vteřinách přestřelil a utkání skončilo zaslouženou remízou 3:3.
Utkání vysoké úrovně nadchlo takřka vyprodané hlediště a oba celky po zápase sklidili velké ovace.
Utkání mimo jiné přihlíželi čestní hosté, starosta pořádající města Cali, místopředseda organzace světových her a místopředseda ČOV Filip Šuman. 

KANADA - ČESKÁ REPUBLIKA 3:3 (2:0 , 1:3)

Corbeil (Boudreault), Allan (Woods), Hammond - Šimo (Šebek), Strýček (Šebek), Strýček.

Vyloučení: 3:2

Konečná tabulka skupiny B:

1.Kanada321018:55
2.Česká republika312015:44
3.Francie30216:82
4.Lotyšsko30125:271

 

Složení čtvrtfinále:
ITÁLIE - FRANCIE
ČESKÁ REPUBLIKA - KOLUBIE
KANADA - ŠVÝCARSKO
USA - LOTYŠSKO