Nikdo si nepřipouští, že bychom Kanadu neměli porazit, říká Strýček

Nikdo si nepřipouští, že bychom Kanadu neměli porazit, říká Strýček

Po dni volna čeká českou reprezentaci klíčová bitva letošního mistrovství. Ve čtvrtfinále se postaví Kanada, která jako obhájce titulu začala světový šampionát vítězstvím nad Chorvatskem. Následně ale podlehla USA a těsně i domácímu Slovensku. Před českými hráči přesto nestojí nic lehkého, svými bohatými zkušenosti by mohl k vítězství pomoci i Pavel Strýček. Čtvrtfinálový souboj začíná ve čtvrtek ve 14:00.

Jak hodnotíte průběh základní skupiny?

Máme za sebou těžké zápasy a každé utkání v základní skupině pro nás bylo jinak náročné. Proti Švédsku jsme museli být trpěliví a čekat na chyby soupeře, s Finy se zase hrál hokej ze strany na stranu, takže hodně náročný na bruslení. Němce se naopak soustředili na pevnou obranu, na nás pak bylo, abychom je dobývali. Jsem rád, že se nám všechny tři zápasy v rámci možností povedly. Věřím, že nás všichni tři soupeři dostatečně prověřili, protože ve čtvrtfinále nás čeká nejdůležitější utkání celého turnaje.

Před play-off jste měli den volna, jak jste ho trávili?

Po Německu jsme měli týmovou večeři, kdy jsme poseděli, v klidu jsme si popovídali. Během středy to bylo hodně individuální. Někdo se šel podívat do města, někdo zůstal odpočívat na hotelu a zbytek trávil volno na koupališti. Vyloženě šlo o to, abychom na chvilku vypnuli a vyčistili si hlavy. Večer jsme pak absolvovali trénink, trochu jsme se rozhýbali a zapotili a jsme plné připraveni na čtvrtfinále.

Čemu jste se na tréninku věnovali?

Důležité bylo, abychom vyjezdili únavu z duelu z Německem. Nacvičovat něco nového na mistrovství už nemá cenu, není na to dostatek času. Myslím si, že v naší hře je vše, co budeme potřebovat pro úspěch. Jde jen o to, abychom to dobře použili proti konkrétním soupeřům.

Co očekáváte od čtvrtfinále s Kanadou?

Je to zápas o všechno, takže to bude určitě o něčem jiném než ve skupině. Kanada se bude snažit hrát aktivní hokej, budeme tedy muset hodně bruslit a nepouštět soupeře do přečíslení. Samozřejmě mohou nějak překvapit, ale nemyslím si, že se to stane.

Česku se už několik let nepovedlo postoupit do semifinále. Je v týmu o to větší motivace konečně černou sérii prolomit?

Každý si to uvědomujeme, navíc slyšíme ze všech stran, že se nám do semifinále už několik let nepodařilo proklouznout. Vytvořila se tady skvělá parta, kdy ani jeden z hráčů si nepřipouští, že bychom to neměli zvládnout. Výsledky v základní skupině byly z naší strany velmi dobré, tak by byla škoda, kdyby to skončilo už ve čtvrtfinále.