Dva zápasy, dvanáct gólů. Češky na ME rozstřílely Švédsko

Dva zápasy, dvanáct gólů. Češky na ME rozstřílely Švédsko

České inline hokejistky na úvod domácího evropského šampionátu porazily Švýcarky jasně 6:2 a podobně jednoznačný průběh měl i druhý zápas svěřenkyň Mikhaela Pančáka. Tentokrát si debakl odnesly Švédky, které českému výběru podlehly 0:6 a skóre mohlo být klidně i mnohem vyšší, Češky totiž vyslaly na branku neuvěřitelných 58 střel!

Domácí výběr začal velmi aktivně a ačkoliv se dostával do zakončení jen obtížně, Češky nakonec převahu přetavily v úvodní gól. Střela Karolíny Kovářové z bezprostřední blízkosti ještě v síti neskončila a Švédky následně ubránily oslabení po vyloučení Anderssonové, ve 13. minutě už ale po přesném pasu Sáry Čajanové otevřela skóre Kateřina Mrázová.

Inline hokejistky národního týmu si vypracovaly několik dalších příležitostí a jednu z nich dokázaly zásluhou Terezy Vanišové proměnit, po dvaceti minutách hry tak na tabuli svítilo skóre 2:0 ve prospěch českého výběru.

Zatímco v prvním poločase českým inline hokejistkám trvalo, než našli recept na vysokou švédskou gólmanku Idu Wonklerovou, v tom druhém se národní tým prosadil už po osmi vteřinách a opět se o to postarala Tereza Vanišová. Hráčka, která nastupuje i za reprezentaci v ledním hokeji, i nadále na ledě dominovala, v čase 23:46 Tereza Vanišová dokonce zkompletovala hattrick!

Češky své soupeřky i nadále k ničemu nepouštěly. Šance Mrázové, Vonkové a Garažiové ještě zůstaly neproměněny, Kateřina Mrázová však po 34 minutách hry dokonale zaskočila švédskou obranu a svou individuální akci pohodlně zakončila - 5:0. Gólostroj národního týmu se ještě nezadrhl, o dvě a půl minuty později na konečných 6:0 zvýšila Martina Vonková.

Ohlasy:

Mikhael Pančák (trenér české reprezentace): “Švédky byly slabými soupeřkami. Trvalo nám, než jsme jejich ohromnou gólmanku překonali, poté už jsme si hlavně zkoušeli věci do dalších zápasů."