Češi na světových hrách vybojovali bronz !!

Češi na světových hrách vybojovali bronz !!

Po výhře nad Kanadou 3:1 vybojovala Česká reprezentace na světových hrách bronzové medaile. Branky vstřelili Šimo 2x a Bezouška. Z vítězství se radují USA, které zdolali ve finále Itálii 3:2.

Od úvodu zápasu byl český národní tým aktivnější a dokázal Kanadu zatlačit do defenzivy. Ve 13. minutě vzal puk před vlastní brankou David Sem, proháčkoval se přes celé hřiště a přihrál na hranici kruhů zcela volnému Michalu Šimovi. Ten střílel a gólmana prostřelil.

Ač byli Češi lepším a rychlejším týmem, nevyhnuli se zbytečným faulům a třikrát usedli na trestnou lavici. Právě pět vteřin po uplynutí třetí přesilovky Kanada srovnala, když do rozhozené obrany najel v 29. minutě Andrew Rhodes a z bezprostřední blízko prostřelil fantasticky chytající gólmana Brabce.

Vyrovnaný stav vydržel pouze 83 vteřin. V přesilové hře vrátil Čechům vedení po krásné kombinaci Michal Bezouška. Češi poté ustáli kanadský tlak a do prázdné branky pečetil zisk bronzových medailí ze Světových her opět Michal Šimo.

"Byl to pro nás dobrý turnaj. Přijeli jsme sem pro medaili a odjíždíme spokojeni. Vyhráli jsme mistrovství světa, máme bronz ze Světových her, které jsou pro nás na úrovni olympiády, takže letošní sezona národního týmu byla skvělá," hodnotil trenér Martin Mecera.

ČESKÁ REPUBLIKA - KANADA 3:1 (2:0 , 1:1)

9:51 Bezouška (Šebek), 12:41 Šimo (Sem), 39:43 Šimo (Kafka) - 28:38 Rhodes (Nishio).

Vyloučení: 3:3
 

Sestava na světových hrách:

Brabec, Jirkův - Šebek, Strýček, Kafka, Bezouška, Vlček, Šimo, Besser, Fiedler, Sem, Tvrzník, Balázs, Cik.

Realizační tým: Mecera, Würtherle, Ulrych.

Konečné pořadí světových her 2013:
1. USA
2. ITÁLIE
3. ČESKÁ REPUBLIKA
4. KANADA
5. ŠVÝCARSKO
6. LOTYŠSKO
7. FRANCIE
8. KOLUMBIE