Paráda! Inline hokejistky navýšily náskok v čele tabulky výhrou nad Francií

Paráda! Inline hokejistky navýšily náskok v čele tabulky výhrou nad Francií

Ženský inline hokejový tým České Republiky pokračuje na domácím ME v Boskovicích ve skvělých výkonech. Ve čtvrtém zápase přidaly svěřenkyně Mikaela Pančáka čtvrtou výhru, tentokrát Češky přetlačily Francouzky nejtěsnějším možným rozdílem 2:1.

Utkání začalo ve velmi svižném tempu. Češky měly od začátku územní převahu, do šancí se ale dostávaly i jejich soupeřky. Ve čtvrté minutě jela Francouzka Benoitová sama na branku, na pozornou Silvii Plucnarovou si ale nepřišla. A o pár minut později přišel trest. Kapitánka národního týmu Kateřina Mrázová obrala soupeřky o puk a následnou individuální akci zakončila přesně!

Vzápětí dostaly domácí hráčky k dispozici přesilovou hru, ve které se svěřenkyním Mikaela Pančáka zprvu příliš nedařilo, tři sekundy před vypršením trestu se ale Češky přeci jen dostaly do trháku. Mrázová se tentokrát vžila do role asistentky, když přihrála kotouč před prázdnou branku Sáře Čajanové a ta se nemýlila.

Zdánlivě idylický start do zápasu dostal nedlouho po trefě na 2:0 pořádnou trhlinu. Marie Ravixová baseballovým způsobem trefila skákavý pas od Jalinierové a dopravila puk za záda Plucnarové. Ještě před poločasovou sirénou mohla Češkám vrátit dvoubrankové vedení Čajanová, ta svou šanci ale tentokrát nevyužila.

Domácí hokejistky byly i po změně stran o něco aktivnější. Jančová se dostala do samostatného úniku, z toho ale napálila jen tyč! V samotném závěru si Francie vybrala oddechový čas, ale hráčky ze země Galského kohouta se k závěrečnému tlaku už nedostaly.

Ohlasy:

Mikael Pančák (trenér české reprezentace): Dobře jsme začali a pak jsme si zápas trochu zkomplikovali, ale holky ukázaly, že umí tahat za jeden provaz, daly do toho všechno a dotáhly to do vítězného konce.