Češi vyráží na Světové hry s medailovými ambicemi

Češi vyráží na Světové hry s medailovými ambicemi

České týmy v sezoně 2017 znovu sbírají medailové kovy. Muži získali na MS IIHF v Bratislavě bronz, junioři a ženy na ME v Boskovicích vybojovali zlato. Nyní jsou na řadě Světové hry a Češi mají opět medailové ambice. V Polsku navíc český tým obhajuje bronz, který se povedlo získat na Světových hrách 2013 v Kolumbii.

Nominace českého týmu:

Brankáři: Daniel Brabec (Tigres de Garges/FRA), Lukáš Langer (SK Černošice)

Obránci: Patrik Šebek, Pavel Strýček (oba Roller Ardennes Pays Rethelois/FRA), Robin Malý (SK Černošice), David Roupec (WSV Vipiteno Sterzing Broncos/ITA), David Bernad (IHC Berounští Medvědi), Mikuláš Zbořil (IHC Night Birds Přerov)

Útočníci: David Bernad (IHC Berounští Medvědi), Michal Šimo (HCR Cent Patins Rubi/SPA), Jakub Cik (Spiders de Rouen/FRA), Martin Fiala (Tigres de Garges/FRA), Marek Loskot (SK Černošice), Tomáš Rubeš (IHC Berounští Medvědi)

Manažer: Martin Mecera. Hlavní trenér: Martin Tvrzník. 


Rozpis utkání českého týmu v základní skupině:

25.7.2017 20:00 Česko – Polsko

26.7.2017 10:00 Kanda – Česko

27.7.2017 14:00 Česko – USA

Centrem desátych jubilejních Světových her 2017 v Polsku je Vratislav a konají se od 20. do 30.července. Soutěží se v 56 disciplínách 31 sportů. Hlavním dejištěm inline hokejové turnaje je Svídnice, která se nachází nedaleko Vratislavy.