Češi na úvod Světových her potvrdili roli favorita, Polsko zdolali 4:1

Češi na úvod Světových her potvrdili roli favorita, Polsko zdolali 4:1

Hned v premiérovém zápasu Světových her v polské Svídnici Češi vyzvali domácí celek. Svěřenci trenéra Martina Tvrzníka však nepřipustili žádné překvapení a svého soupeře porazili 4:1, čímž získali první dva body do tabulky.

Česká republika šla do zápasu s cílem bodovat a splnit roli favorita, to se jí nakonec podařilo, když měla zápas pod kontrolou již od samého začátku zápasu.

První tři minuty se oba týmy spíše oťukávaly, úvodní střela zápasu totiž přišla až po třech minutách, pak už ale začala dominance českého národního výběru. V sedmé minutě přišla první trefa do černého, Robin Malý se z pravé strany hřiště nemýlil a o tyč zavěsil do brány - 1:0.

O dvě minuty později šli polští hráči do tří vinou špatného střídání, v početní výhodě Češi navýšili své vedení, kapitán Čechů Pavel Strýček zakončoval pohlednou kombinaci bekhendem, jeho teč skončila pod víkem Witkowského brány - 2:0. Stupňující se tlak českého týmu pak vyústil ve třetí gól, tentokrát zakončoval povedenou kličkou Marek Loskot - 3:0. Zdálo se, že do konce prvního poločasu zůstane stav stejný, jenže přesně se sirénou se radovalo i Polsko, a to když Sebastian Owczarek dorazil kotouč, který poskakoval před Brabcem za čáru - 3:1.

Vstup do druhé půle vyšel Čechům opět na jedničku, ti se radovali z povedené akce již po 63 vteřinách, svým druhým gólem v zápase se zaskvěl Marek Loskot, který využil českého rychlého přečíslení - 4:1. Hra se následně uklidnila a Češi si hlídali výsledek zápasu, další větší příležitosti přišly až ve po třicáté minutě. Nejprve bylo vzrušení před Brabcem, když Podsiedlik nevyužil velkou příležitost, o chvilku později pak nepřesně zakončoval Šebek.

V závěru zápasu měl pak dvě šance ještě opět Marek Loskot, ale ani jedna brankou neskončila. Češi si tak po sebevědomém výkonu odnesli ze zápasu dva body, ve středu je od 10:00 čeká další utkání.

Česko – Polsko 4:1
Branky: 7. Malý (Rubeš), 11. Strýček (Loskot), 15. Loskot (Šebek), 22. Loskot (Šebek) – 20. Owczarek
Sestavy:
Česko: Brabec (Langer) – Cik, Zbořil, Strýček, Šebek, Malý, Roupec – Bernard, Přibyl, Šimo, Fiala, Rubeš, Loskot. Trenér: Tvrzník.
Polsko: Witkowski (Elzbieciak) – Owczarek, Struzyk, Podsiedlik, M. Wrobel, A. Wrobel, Dudkiewicz, Zyla, Kwiecinski, Resiak, Wieczorek, Wanat, Stepien. Trenér: B. Wrobel.
Vyloučení: 0:2.

Ohlasy

Martin Tvrzník (Česká republika):
„Spokojenost panuje především s výsledkem. Co se týče hry, nevěděli jsme, co máme od Polska čekat. Nakonec byli celý zápas zalezlí ve čtyřce, pro nás bylo hodně těžké je zbourat a dostat mezi ně. Jsme tedy rádi, že to dopadlo takhle. Škoda gólu, který jsme dostali v závěru první půle. Věřím, že to bude ještě lepší. Dnes dáme dobrou večeři a ráno už musíme porazit Kanadu. Rozhodně si věříme.“