Skvělý výkon! Češi ve druhém zápase na Světových hrách porazili Kanadu 5:2

Skvělý výkon! Češi ve druhém zápase na Světových hrách porazili Kanadu 5:2

Přesně tak si to trenéři českého mužstva představovali! Výborný vstup do zápasu a pak Kanadu již k ničemu velkému nepustit. Česká republika vlétla do utkání jako uragán a především díky čtyřem gólům v prvním poločase nakonec slaví zisk dalších dvou bodů. Češi Kanadu porazili v ranních hodinách 5:2.

Čtyři branky v prvním poločase stačily na to, aby se český tým uklidnil a byť se Kanaďané ve druhém dějství snažili, dotáhnout se jim nepodařilo. Češi tak slaví vítězství v poměru 5:2.

Vstup do zápasu měli čeští in-line hokejisté opravdu parádní. Během prvních čtyř minut vyslali na kanadskou bránu několik střel a hráči Javorových listů se prakticky nedostali za polovinu hřiště. Stále stupňující tlak se logicky musel přeměnit v úvodní gól, o ten se postaral Tomáš Rubeš svojí chytrou střelou zpoza branky - 0:1. Jen o tři minuty později vylétly ruce českých hráčů a příznivců podruhé, tentokrát po povedené individuální akci Martina Fialy - 0:2.

Martin Fiala měl v zápase s Kanadou velmi dobře seřízenou mušku, ve třinácté minutě se zaskvěl další povedenou ranou, která vymetla všechny pavučiny v brance Leggata - 0:3. Ani po této brance český tlak neustával, naopak se stále stupňoval. Češi v dalších minutách dvakrát nastřelili tyčku. Minutu před koncem prvního poločasu pak na 4:0 z pohledu českého týmu zvyšoval přízemní střelou Tomáš Rubeš.

V úvodu druhého poločasu ale jakoby se kanadští hráči lehce probrali, jen 49 vteřin po změně stran totiž snížil Thomas Woods, puk se odrazil od českého brankáře Brabce přímo za čáru - 1:4. Poté se dostali do hry i díky přesilové hře, kterou však krátce na to neproměnili. V sedmadvacáté minutě ale přišel další kanadský zářez, Dave Hammond vypálil z pravé strany, Brabec si na kotouč opět sáhl, avšak nedokázal jej zastavit - 2:4.

Následně se hra více uklidnila a český tým se již nikam netlačil, spíše zkušeně hlídal výsledek. V samém závěru zápasu pak dostal Martnes 2+10 za nevybíravý faul, ihned na to přidali Češi pojistku, o kterou se postaral Tomáš Rubeš střelou z první - 2:5.

Česká republika tak v ranních hodinách porazila výběr Kanady, čímž si zajistila další dva body. Ve čtvrtek se střetne s dalším zámořským celkem, Spojenými státy americkým od 14:00 hodin.

Kanada – Česko 2:5
Branky: 21. Woods (Hammond), 27. Hammond (Woods) – 5. Rubeš (Bernad), 8. Fiala, 13. Fiala (Přibyl), 19. Rubeš (Bernad), 38. Rubeš (Šebek).
Sestavy:
Kanada: Leggat (Debba) – Hendesron, Isaacs, French, Allan, Eison – Matthews, Hammond, Furlong, Sonstelie, Esdale, Woods, Martens. Trenér: Frank.
Česko: Brabec (Langer) – Cik, Zbořil, Strýček, Šebek, Malý, Roupec – Bernad, Přibyl, Šimo, Fiala, Rubeš, Loskot. Trenér: Tvrzník.
Vyloučení: 8:5.

Martin Mecera (Česká republika):
„Na Kanadu jsme se dnes prefektně připravili, analyzovali jsme jejich hru a zápas odehráli perfektně. K ničemu jsme jí nepustili a nemyslím si, že by zápas nějak Kanaďané podcenili. Budeme přistupovat ke všem zápasům tímto způsobem, je to pro nás něco jako olympiáda, věřím, že se nám povedou i další zápasy.“