Junioři za sebou mají úvodní trénink. Mistrovství světa začnou zápasem s Tchaj-pejí

Junioři za sebou mají úvodní trénink. Mistrovství světa začnou zápasem s Tchaj-pejí

Juniorská reprezentace vstoupí v neděli utkáním s Tchaj-pejí do letošního turnaje mistrovství světa. Junioři budou usilovat o třetí zlatou medaili pro český tým v řadě a navázat tak na úspěchy z mistrovství v Argentině a Itálii. Češi budou bojovat o osmé zlato za posledních deset let.

Nanking – Český tým přiletěl do dějiště šampionátu v Nankingu už ve středu, aby získal čas na adaptaci na čínské klima. Na juniory v bývalém hlavním městě Číny čekalo typické parno a vysoké teploty. „Bylo dobré, že jsme na místo přicestovali o dva dny dřív, protože jsme si zvykli také na časový posun,“ těšilo reprezentanta Tomáše Zdráhala.

V sobotu hráči absolvovali první trénink v místním olympijském centru. „Stadion je velký a moderní,“ pochvaloval si český hráč. „Na mantinely a plochu si budeme muset ještě zvyknout, ale podmínky jsou pro všechny stejné, takže se nemáme na co vymlouvat,“ doplnil.

Na úvod turnaje čeká národní tým utkání s tchajwanskou Tchaj-pejí. „Zápas rozhodně nesmíme podcenit. Nejspíš nebudou tak hokejoví jako my, ale budou hodně bruslit a bojovat,“ očekává od úvodního utkání šampionátu Zdráhal.

Utkání v rámci skupiny A začne v neděli v 9.30 ráno českého času.