Junioři mají třetí vítězství, nad Tchaj-wanem vyhráli opět dvouciferným počtem branek

Junioři mají třetí vítězství, nad Tchaj-wanem vyhráli opět dvouciferným počtem branek

Juniorská reprezentace má na svém kontě po třech zápasech plný počet bodů. Čeští mladíci si poradili se soupeřem z Tchaj-wanu. Rozhodující vedení si národní tým vypracoval v první části zápasu. Ve druhé polovině už byla převaha českých barev zřejmá.

Čeští junioři se ve svém třetím vystoupení na mistrovství světa utkali s Tchaj-wanem. Na hráče čekal dobře připravený, motivovaný a bruslivý soupeř. Zpočátku byli asijští hokejisté velmi aktivní a Hauser se měl v brankovišti co otáčet. Velkou šanci měl Tsu-ming Hung, ale Hauser se vytáhl skvělým zákrokem.

Zápas ve vysokém tempu znamenal spoustu práce pro oba gólmany. Češi se do hry dostali brankou ve třetí minutě. Přesilovku zužitkoval Viktor Martínek a dodal českým hokejkám potřebný klid.

V Nanjing aréně se hrál hokej nahoru-dolů a diváci se museli bavit. Zatímco na jedné straně mířil Petrus mimo, na druhé Hauser prožíval horké chvilky při šancích Chai-pin Fua a Tzu-ming Hunga, ale obě situace vyřešil. Na 2:0 následně zvýšil Robin Netušil. Když český tým ubránil přesilovku, sebral soupeři vítr z plachet.

Do náskoku o čtyři branky se obhájci mistrovského titulu posunuli díky dvěma pohledným kombinačním akcím. Na konci jedné z nich byl Robin Netušil, druhou proměnil v branku Tomáš Zdráhal, což donutilo soupeře vystřídat brankáře. Těsně před pauzou se poprvé v zápase prosadili také Tchajwanci, když Tzu-ming Hung překonal přesouvajícího se Hausera.

Druhá polovina utkání byla o kousek klidnější. Národní tým uklidnila branka brzká branka Petra Dětského. Hrát museli hráči Tchaj-wanu, ale naráželi na dobře organizovanou obranu před Králem, který o pauze vystřídal Hausera.

Na 6:1 pak střelou zápěstím zvýšil v přesilovce tří proti dvěma Jan Mikulec a z české strany se jednalo v závěru o exhibici. Mezi střelce se zapsali ještě Martin Galetka a opět Viktor Martínek. Na 10:1 pak zvýšil svou druhou brankou v zápase Jan Mikulec.

Ohlasy po zápase s Tchaj-wanem:
Ladislav Vlček (trenér): Byl to dobrý inline. I když šlo o Tchaj-wan, tak to byl zatím nejlepší soupeř na tomto turnaji. Kluci dnes poznali, jak by se mělo hrát. Líbilo se mi jak makali a hráli týmově. Věřím tomu, že si to odnesou do dalších zápasů.

Tchaj-wan – Česko 1:10 (1:4)

Branky: 17. Hung (Liu) – 3. Martínek (Netušil), 8. Netušil (Martínek), 14. Netušil (Kvapil), 17. Zdráhal (Galetka), 22. Dětský (Kvapil), 27. Mikulec, 32. Galetka (Novotný), 33. Netušil, 35. Martínek (Kvapil), 37. Mikulec

Sestavy

Tchaj-wan: Huang (17. C.J. Chen) – Wang, W.H. Lin, Wei, C.H. Lin, P.W. Chen, Liu, Hung, Feng, Fu, Chang, Chiu, Sun, Chan, Wang.

Česko: Hauser (21. Král) – Netušil, Martínek, Dětský, Kvapil – Marek, Mikulec, Budil, Petrus – Jarý, Galetka, Zdráhal, Novotný.

Vyloučení: 4:2. Využití: 0:2.